ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Τέλος στην ανοχή κύριοι…

Έντονο προβληματισμό και αγανάκτηση, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, επικρατεί στο διοικητικό συμβούλιο του ΠΑ.Σ.Π. αφού οι επιθέσεις κατά των ποδοσφαιριστών εν ώρα αγώνων συνεχίζονται και δημιουργούν περισσότερη ανασφάλεια στους πρωταγωνιστές του αθλήματος. Αποκορύφωμα των τελευταίων απαράδεκτων περιστατικών ήταν ο τραυματισμός του Γιώργου Παπαγεωργίου στον αγώνα Νέα Σαλαμίνα – ΑΠΟΕΛ, που προκάλεσε και τη διακοπή της αναμέτρησης. Η κροτίδα που έπεσε δίπλα στον ποδοσφαιριστή, ενώ προθερμαινόταν, είχε ως αποτέλεσμα τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, ο άτυχος ποδοσφαιριστής υπέστη πτώση ακοής στο δεξί αυτί. Ευτυχώς, που δεν είχαμε τα ίδια αποτελέσματα και στον αγώνα Ομόνοιας 29ης Μαΐου – Ανόρθωση, όπου κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης έπεσε φωτοβολίδα στον αγωνιστικό χώρο. Κύριοι, η κατάσταση έφτασε σε απροχώρητο σημείο. Δεν μπορούμε να λειτουργούμε πλέον με ευχολόγια και χρειάζονται πράξεις.

Το θέμα απασχόλησε χθες βράδυ το διοικητικό συμβούλιο του ΠΑ.Σ.Π. και στο τραπέζι τέθηκαν διάφορες απόψεις, οι οποίες βρίσκονται υπό μελέτη. Η αυριανή προγραμματισμένη συνάντηση με την ΚΟΠ (11:30) γίνεται ακόμη πιο επιτακτική μετά τα τελευταία συμβάντα. Το διοικητικό συμβούλιο του ΠΑ.Σ.Π. θα παραθέσει ενώπιον της ηγεσίας της ΚΟΠ τις εισηγήσεις του και θα συζητήσουμε από κοινού τρόπους ώστε το κυπριακό ποδόσφαιρο να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο αυτό, ο ΠΑ.Σ.Π. είχε συνάντηση χθες με τον κλάδο αστυνομικού σώματος της συντεχνίας «Ισότητα», κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν μέτρα και προτάσεις για αντιμετώπιση των φαινομένων βίας.

Θυμίζουμε ότι βρισκόμαστε σε αναμονή για τον ορισμό συνάντησης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Μάριο Χαρτσιώτη και τον αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου.

Είναι αυτονόητο ότι η ευθύνη για την πάταξη της βίας βαραίνει το κράτος και επιτέλους χρειάζεται πολιτική βούληση για την επίλυσή του προβλήματος. Ως ΠΑ.Σ.Π. όμως δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν μπορούμε να περιμένουμε την επόμενη επίθεση εναντίον κάποιου ποδοσφαιριστή για να αντιδράσουμε. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τον επόμενο τραυματισμό μέλους μας για να προχωρήσουμε στη λήψη μέτρων. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τον επόμενο τραυματισμό που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θάνατο. Όχι, κύριοι, δεν είμαστε μακριά από αυτό το σενάριο. Ξεπεράσαμε και το σημείο μηδέν. Για ακόμη μία φορά καλούμε το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του και να πατάξει τον χουλιγκανισμό. Αυτοί οι λίγοι που βρίσκονται στην κερκίδα και προχωρούν σε έκνομες πράξεις, αφήνουν εκτεθειμένο το κράτος και τις αρχές του, καθώς και τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους. Φτάνει πια, κύριοι. Κάντε πράξεις….

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ