Στο… νήμα ο Piric έκανε δικά του τα «Χρυσά Γάντια»

Τα πρώτα «Χρυσά Γάντια»… φέρουν την υπογραφή του Kenan Piric! Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, μαζί με τους Ivica Ivusic της Πάφος FC και Vid Belec του ΑΠΟΕΛ, μέτρησαν από εφτά Clean Sheets κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου, τα περισσότερα από κάθε άλλον τερματοφύλακα, ωστόσο ο 29χρονος πορτιέρο κατάφερε να αναδειχθεί νικητής του βραβείου Stoiximan Golden Gloves αφού κράτησε ανέπαφη την εστία του για περισσότερα σερί παιχνίδια.

Ο Piric, όχι σε μία, αλλά σε δύο περιπτώσεις είπε «όχι» στις αντίπαλες ομάδες για τρεις συνεχόμενους αγώνες. Συγκεκριμένα, από την 7η μέχρι την 9η αγωνιστική και από την 11η μέχρι την 13η, ενώ το μεγαλύτερο σερί των Ivusic και Belec ήταν δύο παιχνίδια. Από στατιστικής πλευράς, πάντως, παρουσιάζει το δικό του ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο τερματοφύλακας που κράτησε για περισσότερους συνεχόμενους αγώνες απαραβίαστη την εστία του ήταν ο Peter Leeuwenburgh του Απόλλωνα και συγκεκριμένα σε τέσσερις (από την 5η μέχρι την 8η αγωνιστική).

Μετά τους Piric, Ivusic και Belec, οι οποίοι, όπως προαναφέραμε, έχουν από εφτά Clean Sheets, ακολουθεί με έξι ο Vana Alves (Άρης) και από πέντε οι Fabiano (Ομόνοια), Ivan Arboleda (Ανόρθωση) και Peter Leeuwenburgh (Απόλλων).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βραβεύσεις του ΠΑ.Σ.Π. που αφορούν τα «Χρυσά Γάντια» θα συνεχιστούν αφού η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί τόσο στον δεύτερο γύρο όσο και στα play-off. Θυμίζουμε ότι στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος θα βραβευτεί τόσο ο τερματοφύλακας του πρώτου όσο και του δεύτερου ομίλου.

Μη ξεχνάμε, βέβαια, ότι το μεγάλο βραβείο «Stoiximan Golden Gloves 2023/24» θα λάβει ο τερματοφύλακας με τα περισσότερα Clean Sheets καθ’ όλη τη διάρκεια τη σεζόν. Και σε αυτή την περίπτωση ο ΠΑ.Σ.Π. θα βραβεύσει τον πρώτο τερματοφύλακα του κάθε γκρουπ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ