Με ρεκόρ συμμετοχών πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019, για μία ακόμη χρονιά, οι ετήσιες ποδοσφαιρικές αξιολογήσεις του ΠΑ.Σ.Π., που προσφέρουν μοναδικές σπουδαστικές ευκαιρίες στα μέλη του Συνδέσμου. Οι αξιολογήσεις έλαβαν χώρα στο γήπεδο του Εθνικού Άχνας στο Δασάκι.

Στις φετινές αξιολογήσεις συμμετείχαν πάνω από 110 ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες ηλικίας 15 με 22 ετών, ένας αριθμός που αποτελεί ρεκόρ των τελευταίων επτά ετών που πραγματοποιούνται οι αξιολογήσεις.

Το γενικό πρόσταγμα της ημέρας είχε ο Daniel Gibson εκ μέρους της άγγλο-αμερικάνικης αθλητικής εταιρείας σκάουτινγκ PASS4Soccer, η οποία έχει αναλάβει την αξιολόγηση των υποψηφίων. Η όλη διαδικασία διήρκεσε από νωρίς το πρωί, μέχρι αργά το απόγευμα.

Πριν από την έναρξη των αξιολογήσεων, οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στο χώρο του γηπέδου, όπου η υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΠΑ.Σ.Π., Σίλεια Βάσου, τους έκανε σχετική ενημέρωση.

Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που μετέχουν στο πρόγραμμα υποτροφιών του ΠΑ.Σ.Π. είναι τα ακόλουθα:
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
UCLan Cyprus
Frederick University
Alexander College / UWE Bristol
CTL Eurocollege Limassol

«Πρόσβαση» στις ΗΠΑ
Για πρώτη φορά, ο ΠΑ.Σ.Π. άνοιξε την πόρτα στους συμμετέχοντες και για τα Αμερικάνικα πανεπιστήμια. Πάνω από 60 γονείς παρευρέθηκαν τη Δευτέρα στο Δασάκι, για να ενημερωθούν από τον director of recruitment and education της Global Premier Scholarships, Ross Weatherstone, ο οποίος ήρθε στην Κύπρο από τα κεντρικά της GPS στη Βοστόνη, για να μιλήσει στους ενδιαφερόμενους διεκδικητές ποδοσφαιρικών υποτροφιών στις ΗΠΑ. Η Global Premier Scholarships αποτελεί παράρτημα της ποδοσφαιρικής ακαδημίας Global Premier Soccer (GPS) International, η οποία με τη σειρά της στην Κύπρο εκπροσωπείται από τη ακαδημία GPS SEE / Valencia CF Cyprus.

Ο ΠΑ.Σ.Π εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Sport Science & Physical Education Program) για την πραγματοποίηση των εργομετρικών ταχύτητας, αλλά και στον Εθνικό Άχνας για τη στήριξη για την πραγματοποίηση των αξιολογήσεων.