Την Τετάρτη, 1 Μαΐου από τις 17:00 έως τις 19:00 διεξάγεται η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου στην ΑΕΚ Αρένα – «Γεώργιος Καραπατάκης» στη Λάρνακα. Εισιτήρια θα πωλούνται στο γήπεδο και κοστίζουν €5 και €1 το παιδικό. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ανέγερση της πτέρυγας που θα στεγάσει το Τμήμα Ατυχημάτων & Επειγόντων Περιστατικών στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Σε Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, 30 Απριλίου δόθηκαν πληροφορίες για τη διοργάνωση.

Παρόντες ήταν οι Σωφρόνης Αυγουστή και Ιμανόλ Ιντιάκεθ, οι οποίοι μαζί με τους Σάββα Πουρσαϊτίδη και Πάολο Τραμετσάνι θα κοουτσάρουν τις ομάδες Κύπριων και Ξένων, αντίστοιχα.

Τους ποδοσφαιριστές που θα συμμετάσχουν εκπροσώπησε ο Γιώργος Μερκής, πρόεδρος Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Π. και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ το “Γκολ στην Ζωή”. Αύριο δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα αλλά να περάσουμε ένα μήνυμα για την άλλη πλευρά του ποδοσφαίρου. Την πλευρά της φιλανθρωπίας και της ανθρωπιάς. Στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια και καλώ τον κόσμο να τη στηρίξει επίσης.»

Συνδιοργανωτές είναι η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και ο Εθελοντικός – Φιλανθρωπικός Οργανισμός των Ποδοσφαιριστών «Γκολ στη Ζωή». Την ΚΟΠ εκπροσώπησε ο κ. Θάσος Παναγιώτου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, ενώ εκ μέρους του «Γκολ στη Ζωή» παρευρέθηκαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης και Νεκτάριος Αλεξάνδρου, Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας, αντίστοιχα.

Μέγας χορηγός είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου την οποία εκπροσώπησε ο κ. Χαράλαμπος Χρήστου. Την εκδήλωση στηρίζουν ο ΠΑΣΠ και ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού.

Άπαντες οι παρευρισκόμενοι στάθηκαν στον ιερό σκοπό της διοργάνωσης, που διεξάγεται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Ο Γιώργος Μερκής σημείωσε ότι στόχος των ποδοσφαιριστών είναι το θέαμα ενώ ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικά που εν μέσω κρίσιμων  αγωνιστικών υποχρεώσεων, οι ποδοσφαιριστές ενώνονται προς όφελος της κοινωνίας.

Φετινή καινοτομία η συμμετοχή τεσσάρων γυναικών σε κάθε ομάδα. Οι ομάδες Κύπριων και Ξένων, καθώς και οι προπονητές, προέκυψαν μέσα από διαδικτυακή ψηφοφορία και τις επιλογές των προπονητών.

Μέγας Χορηγός είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου. Χορηγοί είναι η Τράπεζα Κύπρου, οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, τα εστιατόρια Ocean Basket και η Πετρολίνα. Τηλεοπτικός συνεργάτης είναι η Cytavision που θα μεταδώσει ζωντανά τον αγώνα. Υποστηρικτές είναι η Kapnos Airport Shuttle, η ACS Courier και η Πήγασος Πληροφορική.

Παρουσιαστές θα είναι ο Γρηγόρης Γεωργίου, ο  Παναγιώτης Κυριάκου και ο Μαρίνος Χατζηβασιλείου. Στο ημίχρονο θα εμφανιστεί η Σχολή Χορού της Αντιγόνης Τασουρή ενώ πριν την έναρξη του αγώνα θα γίνει ρίψη αλεξιπτωτιστών της Εθνικής Φρουράς. Θα συμμετάσχουν και ακαδημίες ποδοσφαίρου.

Δείτε τις συνθέσεις των ομάδων εδώ.