«Ο Πρώτος Αγώνας» οι ξεχασμένοι θρύλοι του κυπριακού ποδοσφαίρου!

Ανοιχτή εκδήλωση αφιερωμένη στους ξεχασμένους θρύλους του κυπριακού ποδοσφαίρου, πραγματοποιείται την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο στη Λεμεσό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη και παρουσιάζει η δημοσιογράφος Πέτρα Αργυρού, θα παρουσιαστεί το ιστορικό – αθλητικό βιβλίο «Ο Πρώτος Αγώνας – Η πρώτη Εθνική Κύπρου και οι ξεχασμένοι θρύλοι του κυπριακού ποδοσφαίρου». Το βιβλίο ανάμεσα σε άλλους προλογίζει και ο πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π..

Επίκεντρο του βιβλίου είναι η μεγάλη απήχηση και σημασία του πρώτου επίσημου αγώνα της Εθνικής Κύπρου στις 13 Νοεμβρίου 1960 απέναντι στην Εθνική Ισραήλ, μέσα από μαρτυρίες πρωταγωνιστών, δημοσιεύματα του Τύπου της εποχής και ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό. Ήταν ένας ιστορικός αγώνας με πολιτικές, κοινωνικές και αθλητικές προεκτάσεις και συμβολισμούς λίγους μόλις μήνες μετά την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση, στην οποία θα τιμηθούν όλα τα μέλη της πρώτης Εθνικής, αναμένεται να δώσουν το παρών τους ζώντες θρύλοι του ποδοσφαίρου όπως οι Κρυστάλλης, Πάκκος, Ζάγκυλος, Ελευθεριάδης, Χαραλάμπους, Μιχαηλίδης και Κακουλλής.

Τους θρύλους του κυπριακού ποδοσφαίρου θα τιμήσουν με την παρουσία τους προσωπικότητες από την πολιτική, αθλητική και κοινωνική ζωή του τόπου μεταξύ των οποίων εκπρόσωπος του Προέδρου της Δημοκρατίας, πολιτικοί αρχηγοί κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο πρέσβης του Ισραήλ, βουλευτές, τοπικοί άρχοντες, επικεφαλείς και εκπρόσωποι αθλητικών φορέων και άλλοι. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

*** ‘Ενα βιβλίο «Ο Πρώτος Αγώνας» με υπογεγραμμένη αφιέρωση, θα πάρει κι ένας τυχερός από όσους θα ψηφίσουν στην επόμενη ψηφοφορία για το καλύτερο γκολ (23ης Αγωνιστικής), που θα ανέβει στο Facebook του ΠΑ.Σ.Π. την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ