Ο ΠΑ.Σ.Π. σε συνέδριο στην Αθήνα

Στις 26-5-2015 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ημερίδα με θέμα «Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ προϋπόθεση για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα της κρίσης». Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού) σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), αλλά και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), την Ένωση Ευρωπαίων Αθλητικών Δημοσιογράφων και το Εργαστήριο Δυνητικής Πραγματικότητας, Διαδικτυακής Έρευνας & Ηλεκτρονικής Εκπαίδευσης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών εκπροσωπήθηκε από τον συνεργάτη μας Λοΐζο Χρυσοστόμου, ο οποίος απεύθυνε και σχετικό χαιρετισμό εκ μέρους του προέδρου κ. Σπύρου Νεοφυτίδη.

Η ημερίδα διήρκησε πάνω από 8 ώρες (09:00-15:00) και είχε 3 θεματικές ενότητες:

1. Πολιτικές και συστήματα πρόληψης και αντιμετώπισης της οπαδικής βίας.

2. Διακυβέρνηση επαγγελματικού ποδοσφαίρου, προτάσεις αναδιάρθρωσης, οργανωτικά θέματα, οικονομική κρίση και επιπτώσεις.

3. Η επιχειρηματικότητα στο ποδόσφαιρο και ο ρόλος των ΜΜΕ σε μία στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης του αθλήματος.

Με την παρουσία τους τίμησαν την επιστημονική ημερίδα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, ο Υπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Ευάγγελος Τοπολιάτης και ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας κ. Γιώργος Μποροβήλος.

Την έναρξη της ημερίδας πραγματοποίησε ο πρόεδρος και επιστημονικός υπεύθυνος της ημερίδας Επίκουρος Καθηγητής Παναγιώτης Αλεξόπουλος (Τάκης) και χαιρέτισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητής Κώστας Μασσέλος, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Γκρέτσος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σύνδεσμου Αθλητικού Τύπου, Σωτήρης Τριανταφύλλου, ο Πρόεδρος των Ευρωπαίων Αθλητικών Δημοσιογράφων, Ιωάννης Δάρας όπως επίσης και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΠ, Λοΐζος Χρυσοστόμου.

Χαιρετισμό και ομιλία πραγματοποίησε φυσικά και ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Διονύσης Δημόπουλος, ο οποίος παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις για την αναβάθμιση του αθλήματος αλλά και ενημέρωσε για τις διάφορες καμπάνιες του ΠΣΑΠ ενάντια στη βία, σε συνεργασία και με την FIFpro. Μαζί του ήταν και οι συνάδελφοι από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Λαζανάς, ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Πούλιος και ο Ταμίας και Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Π.Σ.Α.Π. Σταμάτης Συρίγος.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας δόθηκε η δυνατότητα να αναπτυχθεί ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των αθλητικών φορέων, της πολιτείας και της επιστημονικής κοινότητας. Πολύ σημαντικό ήταν το γεγονός ότι η ηγεσία των διαφόρων φορέων και της πολιτείας έδωσε το παρόν της, χωρίς να προσπαθήσει να αποφύγει τον οποιοδήποτε διάλογο και εποικοδομητική διαφωνία, παραδεχόμενοι μάλιστα των ορισμένων αδυναμιών τους.

Οι υπόλοιποι ομιλητές ήταν ο Διευθυντής του εργαστηρίου Δυνητικής Πραγματικότητας, Διαδυκτιακής Ερευνας και Ηλεκτρονικής Εκπαίδευσης του Παντείου Πανεπιστημίου Κώστας Κοσκινάς, ο πρόεδρος του τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θάνος Κριεμάδης, ο αναπληρωτής καθηγητής Γιώργος Κυπραίος, ο αναπληρωτής καθηγητής του πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αντώνης Τραυλός, η υποψήφια διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Μαρία Κολέτση, ο δημοσιογράφος Γιάννης Γεωργάκης, ο Δικηγόρος -αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Μάριος Παπαλουκάς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ