Ο Ντε Βινσέντι βράβευσε εκ μέρους του ΠΑ.Σ.Π. τους νικητές του διαγωνισμού της PROACADEMY11

Ο Τόμας Ντε Βινσέντι βράβευσε εκ μέρους του ΠΑ.Σ.Π. τους κορυφαίους της ψηφοφορίας που διοργανώνει η ιστοσελίδα PROACADEMY11, η οποία καλύπτει εκτενώς τα πρωταθλήματα των αναπτυξιακών ηλικιών μέσω στατιστικών και οπτικού υλικού.

Δείτε το α΄ μέρος της εκδήλωσης ΕΔΩ

Η παρουσία του Αργεντινού άσου του ΑΠΟΕΛ, στα γραφεία του Συνδέσμου στη Λευκωσία, αποτέλεσε εγγύηση για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Ο 25χρονος άσος των γαλαζοκιτρίνων το έκανε με μεγάλη προθυμία. Όπως εξήγησε με δηλώσεις του στο γραφείο Τύπου του ΠΑ.Σ.Π., πιστεύει πως για τους μικρούς παίκτες σημαίνει πολλά να τους βραβεύει ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής μεγάλης ομάδας.

Το β΄ μέρος της εκδήλωσης

Θυμήθηκε, μάλιστα, τη δική του εμπειρία. Όπως είπε ένιωσε πολύ ωραία όταν τον τίμησε ο Σαβιόλα επειδή διακρίθηκε σε ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά για παιδικές ηλικίες (5Χ5): «Ο Σαβιόλα τότε ήταν ένας διεθνής παίκτης με θητεία στη Ρίβερ Πλέιτ. Είχα εντυπωσιαστεί και ήταν κάτι που με έκανε να νοιώσω μεγάλη ικανοποίηση. Μετά από χρόνια γίναμε συμπαίκτες, αφού οι δρόμοι μας συναντήθηκαν στον Ολυμπιακό Πειραιώς».

Ο Πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π., Σπύρος Νεοφυτίδης, είπε ότι ο Σύνδεσμος δίνει μεγάλη σημασία στους νεαρούς ποδοσφαιριστές και γι΄ αυτό προχώρησε στη συνεργασία με την Proacademy11. «Είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε κίνητρα σε νεαρούς ποδοσφαιριστές» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Νεοφυτίδης ανέφερε μάλιστα ότι είναι πολύ σημαντικό οι παίκτες, πλέον, να φροντίζουν παράλληλα με την ποδοσφαιρική τους καριέρα την επαγγελματική κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν όταν κρεμάσουν τα παπούτσια. «Θα ήταν καλό αν μπορέσετε να γίνετε σαν τον Ντε Βινσέντι μια μέρα, αλλά θα πρέπει να φροντίζετε να επιμορφώνεστε», δήλωσε ανάμεσα σε άλλα.

Με αυτή την τοποθέτηση συμφώνησε απόλυτα και ο Ντε Βινσέντι, ο οποίος μιλώντας στους βραβευθέντες τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να σπουδάζουν και να μελετούν για να διασφαλίσουν το μέλλον τους.

Ο Τάσος Μάκης, διευθυντής της ιστοσελίδας Proacademy11 και εμπνευστής του διαγωνισμού, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Σύνδεσμο που έθεσε υπό την αιγίδα του τις βραβεύσεις. Ανέφερε, ακόμη ότι ή ιστοσελίδα δημιουργήθηκε για να προβληθούν τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Και πρόσθεσε: «Ελπίζω η ΚΟΠ και τα σωματεία να επενδύσουν στις ακαδημίες, όπως γίνεται σήμερα στο εξωτερικό».

Αναλυτικά οι παίκτες που βραβεύτηκαν για την περίοδο 2013-14:

* Καλύτερο γκολ U13-U15
Μιχάλης Γενεθλίου – Απόλλων Λεμεσού – 5001 ψήφοι

* Καλύτερο γκολ U17-U21
Ιάσονας Ιωάννου – Νέα Σαλαμίνα -3577 ψήφοι

? Καλύτερη Επέμβαση U13-U15
Στέφανος Θεοδώρου – Απόλλων Λεμεσού – 8048 ψήφοι

* Καλύτερη Απόκρουση U17-U21
Χαράλαμπος Φαντάρος – Απόλλων Λεμεσού – 1195 ψήφοι

Σημειώνεται πως ο Χαράλαμπος Φαντάρος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. Ωστόσο, το βραβείο παρέλαβε ο Γιώργος Καζαμίας, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του εκ μέρους του Χαράλαμπου, τονίζοντας ότι αυτή η βράβευση έχει ιδιαίτερη σημασία γι΄ αυτόν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ