Γκολ ανθρωπιάς από FIFPRO και AFAN (pics)

Γκολ αλληλεγγύης και στήριξης στα παιδιά που το έχουν ανάγκη από τη FIFPRO και τους παλαίμαχους διεθνείς ποδοσφαιριστές της Ρουμανίας. Τις προηγούμενες μέρες (03-04/05/23) πραγματοποιήθηκε στη Ρουμανία το Κογκρέσο της FIFPRO Europe και με αυτή την ευκαιρία διοργανώθηκε διεθνής φιλανθρωπικός αγώνας ανάμεσα στις ομάδες Romania AFAN All-Stars και της FIFPRO Europe με σκοπό να ενισχυθεί το ίδρυμα Mihai Nesu και το κέντρο αποκατάστασης για παιδιά με αναπηρίες. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο το οποίο δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να επιστρέψουν στην ομαλότητα, καθώς και να εκπληρώσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.

Έτσι, οι δύο ομάδες… έδωσαν ραντεβού προχθές βράδυ (04/05/2023) στο γήπεδο «Arcul de Triumf» στο Βουκουρέστι και απέδειξαν για ακόμη μία φορά ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να επιτελέσει σπουδαίο κοινωνικό έργο και να βοηθήσει άτομα που το έχουν ανάγκη.

Ο Σπύρος Νεοφυτίδης, εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π., ήταν υπεύθυνος για την ομάδα της FIFPRO Europe, ενώ στον «αντίπαλο» πάγκο βρισκόταν ο τεράστιος Gheorghe Hagi, ο οποίος είχε… υπό την επίβλεψή του τους Ρουμάνους ποδοσφαιριστές. Στον αγώνα συμμετείχαν μεγάλα ονόματα όπως ο Robert Pires και ο Razvan Rat (113 συμμετοχές στην Εθνική Ρουμανίας), ενώ την Κύπρο εκπροσώπησαν οι Ηλίας Χαραλάμπους και Μάριος Χριστοδούλου και την Ελλάδα ο Δημήτρης Μάρης. O Joao Paiva ήταν, επίσης, ένας από τους γνωστούς μας που πήραν μέρος στο παιχνίδι. Για την ιστορία η ομάδα του Gheorghe Hagi… νίκησε στα σημεία αυτήν την Σπύρου Νεοφυτίδη, επικρατώντας με 3-2!

Σε δηλώσεις του στο γραφείο Τύπου του ΠΑ.Σ.Π, ο κ. Νεοφυτίδης επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικές τέτοιες εκδηλώσεις και πρόσθεσε: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο γκολ, νίκες και βαθμοί. Είναι πολύ περισσότερα. Ως το δημοφιλέστερο άθλημα του κόσμου, το ποδόσφαιρο μπορεί επιτελέσει σπουδαίο κοινωνικό έργο, να δώσει ανάσες και να προσφέρει μεγάλη βοήθεια σε συνανθρώπους μας οι οποίοι παλεύουν για να αντιμετωπίσουν τα διάφορα προβλήματα που τους προέκυψαν στη ζωή. Δεν πρέπει να νιώθουν ότι είναι μόνοι στον αγώνα που δίνουν».

Όσον αφορά το Κογκρέσο, εκτός από τον εκτελεστικό του πρόεδρο, ο ΠΑ.Σ.Π. εκπροσωπήθηκε και από τον νομικό του σύμβουλο Λούη Χατζηδημητρίου. Κατά τη διάρκεια του Κογκρέσου συζητήθηκαν διάφορα θέματα όπως οι σχέσεις και η συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών συλλόγων, της ECA, UEFA και της FIFPRO Europe. Έγινε, επίσης, αναφορά για τις ελάχιστες απαιτήσεις/προδιαγραφές της UEFA αναφορικά με τις εθνικές ομάδες Γυναικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ