Υψώσαμε κόκκινη κάρτα κατά της βίας και του ρατσισμού

Υψώνοντας «κόκκινη κάρτα κατά της Βίας και του ρατσισμού», ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. Σπύρος Νεοφυτίδης και ποδοσφαιριστές, παρευρέθηκαν το τελευταίο διάστημα σε δύο Λύκεια και μίλησαν στους μαθητές για τις αξίες τους αθλητισμού και τις συνέπειες που υπάρχουν όταν, αντί να πρυτανεύει ο πολιτισμός στα γήπεδα, κυριαρχούν εικόνες βίας και ρατσισμού.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 18/04/2024, πραγματοποιήθηκε διάλεξη στο Λύκειο Αγίου Ιωάννη στη Λεμεσό, την οποία παρακολούθησαν οι μαθητές του Γ’ Λυκείου. Κατά τη διάρκεια της διάλεξης, μίλησαν στους μαθητές ο Σπύρος Νεοφυτίδης, και οι ποδοσφαιριστές της Καρμιώτισσας, Αλεξάντερ Σπόλιαριτς και Νικόλας Ματθαίου, καθώς και ο διευθυντής του Λυκείου κύριος Σάββας Παρασκευάς.

Την ίδια μέρα, ο κ. Νεοφυτίδης έδωσε το παρών του στον τελικό Φούτσαλ του Λανιτείου Λυκείου. Με δηλώσεις του στο γραφείο Τύπου του ΠΑ.Σ.Π. ο κ. Νεοφυτίδης αναφέρθηκε στη σημασία των επισκέψεων που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τη σωστή κουλτούρα στους αυριανούς πολίτες, μία κουλτούρα σεβασμού στη διαφορετικότητα», είπε και πρόσθεσε: «Σκοπός μας, επίσης, είναι να κατανοήσουν τα παιδιά την έννοια του ευ αγωνίζεσθαι. Μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα των επισκέψεων μας και αυτό φάνηκε από τις συζητήσεις που είχαμε με τους μαθητές».

Υποστηρικτής των δύο συγκεκριμένων επισκέψεων ήταν το CTL Eurocollege στη Λεμεσό το οποίο και ευχαριστούμε που στέλνει μαζί μας το κεντρικό μήνυμα του σωστού τρόπου συμπεριφοράς μέσα στα γήπεδα στους μαθητές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ