Οι ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες μίλησαν! Τις κορυφαίες ενδεκάδες για τη σεζόν 2018-19 στη Β΄ Κατηγορία Ανδρών, στο Γυναικείο και στη U19 Α΄ Κατηγορίας ανέδειξαν μέσα από ψηφοφορία οι πρωταγωνιστές των πρωταθλημάτων. Η βράβευση των κορυφαίων ενδεκάδων πραγματοποιήθηκε σε μια όμορφη τελετή, στα καθιερωμένα πλέον ετήσια βραβεία «PASP Best 11 Awards: B’ Division, Women & U19» που έλαβαν χώρα την Πέμπτη (02/05/2019) στο αμφιθέατρο της Ιδιωτικής Ελληνικής Σχολής ΦΟΡΟΥΜ.

Στα βραβεία, που διοργανώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.) και τα οποία μεταδόθηκαν ζωντανά γι΄ ακόμη μια χρονιά από το Alfasports.TV, για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε και το πρωτάθλημα της U19! Τις κορυφαίες ενδεκάδες στα τρία πρωταθλήματα ανέδειξαν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες, μέσα από διαδικασία ψηφοφορίας που «έτρεξε» το προηγούμενο διάστημα. Σημαντικό είναι να τονιστεί πως οι παίκτες δεν είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν συμπαίκτη/τρια τους.

Παρόντες στην τελετή βράβευσης ήταν εκπρόσωποι από ΚΟΑ, ΚΟΠ, Σύνδεσμο Προπονητών, Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου και άλλους φορείς, καθώς και εκπρόσωποι των χορηγών και συνεργατών του Συνδέσμου. Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο δημοσιογράφος κ. Στέλιος Παπαμωυσέως.

Μέγας χορηγός των φετινών βραβείων ήταν η MetLife Υποκατάστημα Λούκα Πιερή. Υποστηρικτής ήταν η YUMMO Gourmet & Healthy ready-made meals. Δωροθέτες ήταν οι STR8, Bioten, Carroten και Lander Polar Ice.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. κ. Σπύρος Νεοφυτίδης, στο χαιρετισμό του τόνισε: «Μέσα από τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο στις συγκεκριμένες κατηγορίες, είμαστε εδώ για να βραβεύσουμε όλους όσους αναδείχτηκαν μέσα από τις ψήφους των αντιπάλων τους, ως οι κορυφαίοι της χρονιάς. Θέλω να σας συγχαρώ όλους και να σας καλέσω να είστε δίπλα στον ΠΑ.Σ.Π., ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές, γιατί ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα αυτά που σήμερα επωφελούμαστε, κερδήθηκαν μέσα από τη συλλογικότητα και τη δική μας ένωση».

Οι κορυφαίοι
Στην καλύτερη ενδεκάδα της β΄ κατηγορίας εκπροσωπήθηκαν πέντε ομάδες. Ο Εθνικός Άχνας και ο Οθέλλος Αθηαίνου με τρεις ποδοσφαιριστές, η Αγία Νάπα και ο Ολυμπιακός με δύο και με έναν ο Άρης Λεμεσού. Κορυφαίος προπονητής αναδείχθηκε ο Γιώτης Εγκωμίτης του Εθνικού.

Στο γυναικείο πρωτάθλημα, σχεδόν η μισή ενδεκάδα (πέντε παίκτριες) «ανήκει» στην Barcelona FA, ενώ ακολουθεί η Λευκοθέα με τρεις ποδοσφαιρίστριες, ο Απόλλων Ladies με δύο και η Ομόνοια με μία παίκτρια. Κορυφαίος κόουτς ο Χριστάκης Χριστοφόρου του Απόλλωνα.

Στο πρωτάθλημα U19 από τρεις παίκτες στην κορυφαία ενδεκάδα είχαν η Ομόνοια και η ΑΕΛ. Δύο παίκτες είχε ο ΑΠΟΕΛ και από έναν οι Νέα Σαλαμίνα, Ανόρθωση και ΑΕΚ. Καλύτερος προπονητής ο Νίκος Νικολάου της Ομόνοιας.

BEST 11 – B’ DIVISION

BEST 11 – WOMEN A’ DIVISION

BEST 11 – U19 A’ DIVISION

Πρώτοι σκόρερ
Εξάλλου, στο πλαίσιο της τελετής, πραγματοποιήθηκε και η βράβευση των πρώτων σκόρερ στα πρωταθλήματα Γ΄ Κατηγορίας και Επίλεκτης ΣΤΟΚ. Για το Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας βραβεύτηκε ο Παναγιώτης Παναγιώτου της Ομόνοιας Ψευδά (18 γκολ) και για το Πρωτάθλημα Επίλεκτης ΣΤΟΚ ο Φρίξος Καραολή του Ηρακλή Γερολάκκου (21 γκολ)