Ο Ruben Rayos (Ανόρθωση) έχει αναδειχθεί ως ο πολυτιμότερος παίκτης της 8ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος και θα λάβει από τον ΠΑ.Σ.Π. το βραβείο MVP by Unicars & Volkswagen. Στη δεύτερη θέση ο Diego Aguirre (Απόλλων) και στην τρίτη ο Sasa Markovic (Απόλλων).

Η διεθνής εταιρεία InStat έστειλε στον ΠΑ.Σ.Π. την βαθμολογία του κάθε ποδοσφαιριστή στο InStat Index για τις τελευταίες αγωνιστικές. Ο δείκτης αυτός είναι αποτέλεσμα ενός αλγόριθμου με βάση τις ποσοτικές παραμέτρους των ενεργειών που κάνει ο κάθε ποδοσφαιριστής στο γήπεδο σε σύγκριση με την ποιότητα των ενεργειών των συμπαικτών, των αντιπάλων και του ίδιου του αγώνα.

O Ισπανός ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης έχει λάβει βαθμολογία 359 έναντι 346 του Aguirre. Σκόραρε 2 γκολ κι έδωσε 1 ασίστ στο παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό για την 8η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος βοηθώντας την ομάδα του να κερδίσει με 4-0. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι πραγματοποίησε 4 τελικές προσπάθειες με τις 3 να είναι στον στόχο ενώ έδωσε 41 πάσες με ποσοστό ευστοχίας 68%. Έβγαλε 3 σέντρες ενώ έδωσε επίσης 4 πάσες κλειδί με ακρίβεια. Επανέκτησε την μπάλα 3 φορές και 1 φορά στο αντίπαλο μισό του γηπέδου. Πραγματοποίησε 7 ντρίμπλες και 2 τάκλιν στον αγώνα, ενώ έκλεψε 3 φορές την μπάλα και μάζεψε 3 φορές διεκδικήσιμη μπάλα.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών θα ήθελε να ευχαριστήσει την εταιρεία Unicars και την Volkswagen για την πολύτιμη τους στήριξη στους πρωταγωνιστές των γηπέδων. Η Unicars στηρίζει διαρκώς και με συνέπεια τον Κυπριακό αθλητισμό συμβάλλοντας στην ανάδειξη των πρωταγωνιστών και στην διάδοση του αθλητικού ιδεώδους!