Ο Ruben Rayos (Ανόρθωση) έχει αναδειχθεί ως ο πολυτιμότερος παίκτης της 2ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος και θα λάβει από τον ΠΑ.Σ.Π. το βραβείο MVP by Unicars & Volkswagen. Στη δεύτερη θέση ο Christos Wheeler και στην τρίτη ο Gordon Schildenfeld.

Η διεθνής εταιρεία InStat έστειλε στον ΠΑ.Σ.Π., μετά και την ολοκλήρωση των αγώνων που εκκρεμούσαν, την βαθμολογία του κάθε ποδοσφαιριστή στο InStat Index για την 2η Αγωνιστική. Ο δείκτης αυτός είναι αποτέλεσμα ενός αλγόριθμου με βάση τις ποσοτικές παραμέτρους των ενεργειών που κάνει ο κάθε ποδοσφαιριστής στο γήπεδο σε σύγκριση με την ποιότητα των ενεργειών των συμπαικτών, των αντιπάλων και του ίδιου του αγώνα.

O ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης έχει λάβει μέχρι στιγμής την ψηλότερη βαθμολογία σε ένα αγώνα 400 (!) έναντι 300 του Wheeler. Έχοντας δύο σουτ στον στόχο σκόραρε δύο γκολ στο παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα βοηθώντας την ομάδα του να κερδίσει με 3-1. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι πραγματοποίησε, με ποσοστό ευστοχίας 76%, 42 πάσες εκ των οποίων οι 3 ήταν πάσες κλειδιά. Μονομάχησε για την μπάλα 19 φορές κερδίζοντας το 47% των διεκδικήσεων του. Επανέκτησε μπάλα 2 φορές. Πραγματοποίησε 8 ντρίμπλες και 4 τάκλιν στον αγώνα, ενώ μάζεψε 3 φορές διεκδικήσιμη μπάλα.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών θα ήθελε να ευχαριστήσει την εταιρεία Unicars και την Volkswagen για την πολύτιμη τους στήριξη στους πρωταγωνιστές των γηπέδων. Η Unicars στηρίζει διαρκώς και με συνέπεια τον Κυπριακό αθλητισμό συμβάλλοντας στην ανάδειξη των πρωταγωνιστών και στην διάδοση του αθλητικού ιδεώδους!