Ο Lucas Souza (ΑΠΟΕΛ) έχει αναδειχθεί ως ο πολυτιμότερος παίκτης της 1ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος και θα λάβει από τον ΠΑ.Σ.Π. το βραβείο MVP by Unicars & Volkswagen. Στη δεύτερη θέση με ισοβαθμία οι Νικόλας Ιωάννου, Mateusz Szczepaniak και Jordi Gomez.

Η διεθνής εταιρεία InStat έστειλε στον ΠΑ.Σ.Π., μετά και την ολοκλήρωση των αγώνων που εκκρεμούσαν, την βαθμολογία του κάθε ποδοσφαιριστή στο InStat Index για την 1η Αγωνιστική. Ο δείκτης αυτός είναι αποτέλεσμα ενός αλγόριθμου με βάση τις ποσοτικές παραμέτρους των ενεργειών που κάνει ο κάθε ποδοσφαιριστής στο γήπεδο σε σύγκριση με την ποιότητα των ενεργειών των συμπαικτών, των αντιπάλων και του ίδιου του αγώνα.

O ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ έχει λάβει βαθμολογία 313 έναντι 308 των άλλων τριών. Σκόραρε ένα γκολ και μοίρασε μία ασίστ στο παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό βοηθώντας την ομάδα του να κερδίσει με 4-2. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι πραγματοποίησε 75 (!) πάσες εκ των οποίων το 92% ήταν εύστοχες. Μονομάχησε για την μπάλα 27 φορές κερδίζοντας το 63% των διεκδικήσεων του. Επανέκτησε μπάλα 11 φορές. Πραγματοποίησε 2 ντρίμπλες και 12 τάκλιν στον αγώνα, ενώ ανέκοψε 9 μπαλιές και μάζεψε 9 φορές διεκδικήσιμη μπάλα.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών θα ήθελε να ευχαριστήσει την εταιρεία Unicars και την Volkswagen για την πολύτιμη τους στήριξη στους πρωταγωνιστές των γηπέδων. Η Unicars στηρίζει διαρκώς και με συνέπεια τον Κυπριακό αθλητισμό συμβάλλοντας στην ανάδειξη των πρωταγωνιστών και στην διάδοση του αθλητικού ιδεώδους!