Το πρόβλημα του άρθρου 9.3 με απλά Ελληνικά!

Επειδή πολλοί στην Κύπρο αρέσκονται να επικοινωνούν με γενικολογίες, ο ΠΑ.Σ.Π. θα ήθελε να ξεκαθαρίσει με απλά Ελληνικά, το θέμα τερματισμού συμβολαίου ποδοσφαιριστή ομάδας που διαβαθμίζεται, μετά την αδικαιολόγητη μονομερή τροποποίηση της ΚΟΠ:

Πρώτον, κανείς δεν θέλει μια ομάδα που διαβαθμίζεται να «βαρέσει διάλυση» με όλους τους παίκτες της να αποχωρούν.

Από την άλλη ένα σωματείο που διαβαθμίζεται, αν κρατήσει αναγκαστικά όλους τους παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαια και πάλι θα «βαρέσει διάλυση» αφού η μισθοδοσία τους θα οδηγήσει σε ένα ασύμφορο μπάτζετ για την κάτω κατηγορία.

Από τη μεριά τους οι ποδοσφαιριστές (όπως και ο κάθε εργαζόμενος) έρχονται σε δυσάρεστη θέση με τη διαβάθμιση της ομάδας τους αφού είναι μια δυσμενής αλλαγή εργασιακού περιβάλλοντος.

Είναι παγκόσμιο φαινόμενο σωματεία που διαβαθμίζονται, να θέλουν «ξεφορτωθούν» ακριβούς ποδοσφαιριστές και να κρατήσουν «με το ζόρι» αυτούς που θεωρούν περιουσιακά στοιχεία. Για αυτούς τους παίκτες μια λύση είναι ο δανεισμός τους σε ομάδα ανώτερης κατηγορίας.

Ο ΠΑ.Σ.Π. είναι ανοικτός για συζητήσεις περί του θέματος με βάση και τα δύο άκρα:

  1. Να μην υπάρχει δικαίωμα διακοπής συμβολαίου και να συνεχίζουν να ισχύουν όλα τα συμβόλαια των ομάδων που διαβαθμίζονται (με δυσάρεστες επιπτώσεις και για τις δύο πλευρές).
  2. Να υπάρχει δικαίωμα διακοπής συμβολαίου για συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο όταν μια ομάδα διαβαθμιστεί, που όμως θα έχουν δικαίωμα χρήσης του ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ!!!

Όπως μπορούν όλοι να αντιληφθούν συμφέρει για όλους να υπάρχει επιλογή διακοπής συμβολαίου. Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, είναι η απόφαση της ΚΟΠ να δώσει το δικαίωμα διακοπής μόνο στα σωματεία, κάτι που αντιβαίνει με τις οδηγίες FIFA – UEFA και με το Κυπριακό και Ευρωπαϊκό εργατικό δίκαιο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ