Το παράδειγμα προς αποφυγή του Αμίρ Κάριτς

Ο ΠΑ.Σ.Π τα τελευταία χρόνιά κατήρτισε εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ποντάρει πολύ πάνω σε αυτά.

Στόχος του είναι τα μέλη του με την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής τους καριέρας να είναι έτοιμα να εργοδοτηθούν  άμεσα και να συνεχίσουν φυσιολογικά την ζωή τους.

Και αυτό γιατί πολλοί ποδοσφαιριστές που έβγαλαν εκατομμύρια κατά την διάρκεια της καριέρας τους στα γήπεδα έμειναν άφραγκοί σε χρόνο ρεκόρ καθώς δεν ήξεραν πώς να επενδύσουν σωστά τα χρήματα τους από την στιγμή που δεν ήταν έτοιμοι για μια δεύτερη καριέρα.

Το σχόλιο-ρεπορτάζ του Στέλιου Στυλιανού στο ThemaOnline (6/6) επισημαίνει και έμμεσα τους κίνδυνους για ένα ποδοσφαιριστή που δεν είναι έτοιμος για το νέο κεφάλαιο της ζωής τους μετά την δύση της ποδοσφαιρικής τους καριέρας.

Στην προκειμένη παρουσιάζεται το παράδειγμα προς αποφυγήν του Αμίρ Κάριτς ο οποίος κήρυξε χρεοκοπία εξαετίας των λαθών του.

Σας το παραθέτουμε

Έπαιξε μόνο μια χρονιά στην ΑΕΛ και άλλη μία στην Ανόρθωση, καταφέρνοντας στην Κύπρο να έχει αρκετές συμπάθειες ιδιαίτερα στη πόλη της Λεμεσού.

Όλα στη ζωή του φάνταζαν ιδανικά αφού ήταν διεθνής με την Εθνική Σλοβενίας και κατάφερε μέχρι τότε να «αποταμιεύσει αρκετά λεφτά» όπως ο ίδιος δηλώνει.

Η στήλη “Χαμένοι στο Χρόνο” τον εντόπισε και τα νέα του δεν είναι ευχάριστα.Ο λόγος για τον Αμιρ Κάριτς (Amir Karic) τον Σλοβένο αμυντικό της ΑΕΛ την περίοδο 2005-06 που σε συνέντευξη του αποκάλυψε πως το 2012 κήρυξε πτώχευση ενώ παραδέχτηκε ότι έχει κάνει πολλά λάθη στη ζωή του προτρέποντας τους νέους να είναι ιδιαίτεροι προσεκτικοί με τις επιλογές μου.

Τι αναφέρει για τον τρόπο ζωής του: «Άρχισα να αγοράζω τα πάντα. Αντί να αγοράζω τα απαραίτητα για μια καλή διαβίωση, αγόραζα τις πιο αναγνωρισμένες μάρκες και πλήρωνα 20 φορές, 30 φορές περισσότερο.. Ο φίλος μου και εγώ, για παράδειγμα, σε μία περίπτωση ενοικιάσαμε ακόμη και ελικόπτερο και πήγαμε μαζί  στο Μονακό για να παίξουμε γκολφ.

Χρήματα που ξόδεψα από βλακεία μου»Παραδέχτηκε παράλληλα ότι ξόδεψε πολλά σε στοιχήματα, όχι τόσο για να κερδίσει, αλλά για την ευχαρίστησή του, κάτι το οποίο όπως λέει έκαναν και άλλοι ποδοσφαιριστές, αφού ήταν πολύ δημοφιλές στον κύκλο του.

Τόνισε μάλιστα ότι έδωσε λεφτά σε πολλούς που τα είχαν ανάγκη, αλλά όταν ήρθε η στιγμή να του το ξεπληρώσουν και να τον βοηθήσουν με τη σειρά τους, το τηλέφωνο του δεν χτυπούσε. «Λίγοι και καλοί ήταν αυτή που με στήριξαν» συμπλήρωσε.

Το ποσό το οποίο είχε αποταμιεύσει και έχασε ανέρχεται όπως παραδέχτηκε στα 2.000.000 ευρώ ενώ αναγκάστηκε να πουλήσει και δυο διαμερίσματα που είχε αγοράσει.

Τώρα στα 42 του χρόνια ο παιχταράς προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του και να ανασυνταχτεί, αναφέροντας ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση (οικονομική) ενώ έχει και μεγάλη βοήθεια από την Maribor, την ομάδα που τον εργοδοτεί ως προπονητή των ακαδημιών της.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ