Το γυναικείο ποδόσφαιρο στις αξιολογήσεις του ΠΑΣΠ

Δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει η εκπροσώπηση του γυναικείου ποδοσφαίρου στις ποδοσφαιρικές αξιολογήσεις του ΠΑΣΠ για παροχή υποτροφιών.

Στις αξιολογήσεις έλαβαν μέρος (στη φωτογραφία από αριστερά): η Αντωνία Αριστείδου, η Ειρήνη Ανδρέου και η Άντρια Κιρκίνη. Αν και αγωνίσθηκαν με άνδρες συμπαίκτες και αντιπάλους είχαν ορισμένες πολύ καλές στιγμές στο παιχνίδι.

Η Ειρήνη Ανδρέου, 18 ετών, που αγωνίζεται στη μεσοεπιθετική γραμμή μας μίλησε για την εμπειρία της:

«Οι ποδοσφαιρικές αξιολογήσεις του ΠΑΣΠ ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για όλους μας. Κάποια παιδιά μέσω του ποδοσφαιρικού τους ταλέντου μπορούν να βοηθηθούν ώστε να αποκτήσουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν όσο το δυνατό καλύτερες υποτροφίες με τα Πανεπιστήμια που συνεργάζεται ο ΠΑΣΠ. Σημαντική ήταν και η βοήθεια του άγγλου προπονητή στη διόρθωση των λαθών μας. Εννοείτε ότι θα ήθελα να συνδυάσω ποδόσφαιρο και σπουδές. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς ποδόσφαιρο. Η πρώτη μου επιλογή για σπουδές είναι η φυσική αγωγή όμως επίσης θα μου άρεσε να σπουδάσω νηπιαγωγός.»

Δηλώσεις μας έκανε και η ποδοσφαιρίστρια,  Άντρια Κιρκίνη:

«Πιστεύω ότι με την διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αξιολογήσεων ο ΠΑΣΠ έδωσε μια τεράστια ευκαιρία σε πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές να αναδείξουν το ταλέντο και τις ικανότητές τους, έτσι ώστε να επωφεληθούν μέσα από τη συμμετοχή τους, διεκδικώντας παράλληλα πολλά από τα οφέλη που τους προσφέρει ο σύνδεσμος. Κυρίως η διεκδίκηση υποτροφιών θεωρώ ότι αποτελεί ένα καθοριστικό παράγοντα για τη μετέπειτα σταδιοδρομία, η οποία μπορεί να συνδυαστεί με το άθλημα ακόμα και στο εξωτερικό δίνοντας την ευκαιρία απόκτησης αγωνιστικής εμπειρίας σε υψηλού επιπέδου πρωταθλήματα. Προσωπικά αισθάνομαι τυχερή που είχα την ευκαιρία να συμμετέχω και πολύ ικανοποιημένη τόσο από τον τρόπο οργάνωσης και διεξαγωγής των αξιολογήσεων όσο και από την στήριξη και καθοδήγηση των παραγόντων.  Ειδικά το αγωνιστικό μέρος αποτέλεσε μια πρωτόγνωρη και ξεχωριστή εμπειρία για εμένα την οποία μπόρεσα να ευχαριστηθώ ιδιαιτέρα καθώς ένιωσα μέρος μιας ομάδας ικανών ποδοσφαιριστών οι οποίοι με το ταλέντο τους μπορούν να ψηλώσουν κατά πολύ το επίπεδο του κυπριακού ποδοσφαίρου.»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ