Θετικά σχόλια στη FIFPro για τον ΠΑΣΠ και την ΚΟΠ

Μπορεί το ποδόσφαιρό μας να έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, ωστόσο, υπάρχουν και κάποια θετικά στοιχεία σ΄ αυτό, που όσο κι αν φαίνεται παράξενο, προκαλούν ευμενή σχόλια στο εξωτερικό.

Είναι ενδεικτικά τα όσα ανέφερε στο γραφείο Τύπου του ΠΑ.Σ.Π. ο Σπύρος Νεοφυτίδης, από την Ολλανδία όπου βρέθηκε χθες (11/09) για να συμμετάσχει στη συνεδρία του Δ.Σ. της FIFPro Ευρώπης.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Για ακόμη μια φορά εκφράστηκαν ιδιαίτερα θετικά σχόλια για τη συμφωνία μας με την ΚΟΠ σε σχέση με τους ελάχιστους όρους στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών. Τα θετικά σχόλια δεν ήταν μόνο για τον Σύνδεσμο αλλά και τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέρη, όπως η Ομοσπονδία. Στη συνεδρία, που είχαμε, υπήρξαν θετικές αναφορές για χειρισμούς που έγιναν απ΄ όλες τις πλευρές και η περίπτωσή μας παρουσιάζεται σαν «μοντέλο». Χάρη στη συνεργασία της ΚΟΠ πετύχαμε κάτι που προκάλεσε ιδιαίτερα θετικά σχόλια».

Ο Νεοφυτίδης πρόσθεσε πως η συμμετοχή του Νίκου Νικολάου, εκ των αντιπροέδρων της ΚΟΠ, στο μεγαλύτερο συνέδριο νομικών που γίνεται στην Ευρώπη και διοργανώνεται από την FIFPro (01/10) αποτελεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη.

«Ως μέλος του ευρωπαϊκού συμβουλίου της FIFPro θα συνοδεύσω τον κ. Νικολάου, ο οποίος θα μιλήσει για τους μηνιαίους ελέγχους που κάνει η ΚΟΠ στα σωματεία, κάτι που επίσης σχολιάζεται θετικά από ανθρώπους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου» είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Αυτά τα γεγονότα βελτιώνουν το προφίλ της Κύπρου. Και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που οι προσπάθειές μας για αναβάθμιση του Κύπριου ποδοσφαιριστή, έχουν θετικό αντίκτυπο και στο κυπριακό ποδόσφαιρο γενικότερα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ