Πρωτόκολλο Πρόληψης Θερμικής Καταπόνησης Αθλητών (Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών)

Μπορείτε να ανοίξετε και να κατεβάσετε το «Πρωτόκολλο Πρόληψης Θερμικής Καταπόνησης Αθλητών (Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών)» από το σχετικό link στο τέλος του κειμένου.

Το συγκεκριμένο Πρωτόκολλο δεν είναι δεσμευτικό, αλλά ενημερώνει, κάνει συστάσεις και δίνει κατευθύνσεις στους επαγγελματίες αθλητές και αθλήτριες όλων των αθλημάτων με βάση τον «Κώδικα Πρακτικής για τη Θερμική Καταπόνηση των Εργαζομένων». Παράλληλα στο Πρωτόκολλο υπάρχει και το Εγχειρίδιο Πρακτικής για τη Θερμική Καταπόνηση Ποδοσφαιριστών/ιών, επαγγελματιών και μη. Στο εν λόγω εγχειρίδιο, κατηγοριοποιούνται, με βάση τις συστάσεις της FIFA, οι κίνδυνοι και οι πρακτικές ανάλογα με τις μετεωρολογικές μετρήσεις.

Ο ΠΑ.Σ.Π., για την ετοιμασία του πρωτοκόλλου, πέραν από την έγκυρη βιβλιογραφία, θα ήθελε να ευχαριστήσει για την πολύτιμη τους βοήθεια, τον Δρ. Μιχάλη Μιχαηλίδη (Επιστημονικός Προϊστάμενος του ΚΑΕΚ – ΚΟΑ), τον Δρ. Ευαγόρα Νικολαΐδη (Πρόεδρος Αθλητιατρικής Εταιρίας Κύπρου), τον Δρ. Κλεάνθη Νικολαΐδη (Διευθυντή Τμήματος Μετεωρολογίας Κύπρου). Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στους κ. Μιχάλη Ορφανίδη (Λειτουργό Επιθεώρησης Εργασίας), Δρ. Φίλιππο Τύμβιο (Ανώτερο Μετεωρολογικό Λειτουργό), Ματθαίο Παπαδάκη (Μετ. Λειτουργός Α’) και Dr. Vincent Gouttebarge (Chief Medical Officer at FIFPRO), που ήταν πάντα πρόθυμοι να δώσουν τις συμβουλές τους και να απαντήσουν τα ερωτήματα μας.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ