Συνεργασία ΠΑΣΠ-FORUM: Ανάπτυξη ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων και ακαδημαϊκή υπεροχή! (pics&vid)

Ακόμη ένας μεγάλος στόχος του ΠΑ.Σ.Π. στο πλαίσιο του προγράμματός του «δεύτερη καριέρα», θεωρείται γεγονός.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (26/02) στις εγκαταστάσεις του ιδιωτικού σχολείου FORUM, ανακοινώθηκε η τεράστιας σημασίας συμφωνία του Συνδέσμου με τον εν λόγω εκπαιδευτικό οργανισμό. Συμφωνία που δίνει την ευκαιρία στους μαθητές-μέλη του ΠΑ.Σ.Π. να φοιτήσουν στο FORUM, αναπτύσσοντας τις ποδοσφαιρικές τους δεξιότητες, αποκτώντας την ίδια στιγμή και ακαδημαϊκή υπεροχή!

Άλλωστε, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου η Αντιγόνη Τζιαπούρα, διευθύντρια του σχολείου, το FORUM έχει ως στόχο (1) την ακαδημαϊκή υπεροχή, (2) την διάπλαση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων και (3) την καλλιέργεια δεξιοτήτων. Με απλά λόγια, ένας μαθητής του σχολείου θα είναι σε θέση όχι μόνο να αναπτύξει τις δεξιότητές του στο ποδόσφαιρο, αλλά να αποκτήσει τα ακαδημαϊκά εφόδια για να σπουδάσει και να συνεχίσει ανεμπόδιστα τη ζωή του μετά τη δύση της αθλητικής του καριέρας.

Η κ. Τζιαπούρα, θέλοντας μάλιστα να τονίσει ότι το FORUM έχει ως στόχο να αναπτύσσουν οι μαθητές ταυτόχρονα (και σε υψηλό βαθμό) τις δεξιότητές τους σε αθλητικό και ακαδημαϊκό επίπεδο, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της αθλήτριας του Στίβου Λεοντίας Καλλένου, η οποία ήταν αριστούχος του FORUM, σπουδάζει στις ΗΠΑ και ετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς της Βραζιλίας.

Οι μαθητές-μέλη του ΠΑ.Σ.Π., λοιπόν, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2015-16 θα έχουν την ευκαιρία να σπουδάσουν με υποτροφία αξίας 1200 ευρώ (ετησίως) στο ιδιωτικό αυτό σχολείο.

Ο πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενώπιον των ενδιαφερόμενων, αφού πρώτα ανέφερε ότι το FORUM υπερκαλύπτει τις προσδοκίες του Συνδέσμου, ανέλυσε τα εκπαιδευτικά προγράμματα και ξήγησε γιατί είναι σημαντικό ένας ποδοσφαιριστής να αναπτύσσει τις ακαδημαϊκές του γνώσεις.

«Για τους περισσότερους αθλητές η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Όταν τελειώσει η αθλητική τους σταδιοδρομία, αυτή η πλειοψηφία των αθλητών, θα πρέπει να εισέλθει στην αγορά εργασίας ώστε να εξασφαλίσει μια κανονική εργασία η οποία θα αποδώσει τα αναγκαία για μια κανονική ζωή» τόνισε μεταξύ άλλων, για να προσθέσει ότι για έναν ποδοσφαιριστή, μετά τα 35, αρχίζουν τα πραγματικά προβλήματα, αφού πολλοί δεν έχουν τα απαραίτητα εφόδια.

Ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος του FORUM, Μάριος Χριστοδούλου, στην σύντομη ομιλία του παρουσιάστηκε σίγουρος για την επιτυχία του προγράμματος, δηλώνοντας πως έχει την πείρα προκειμένου να φέρει σε πέρας την αποστολή του. Ταυτόχρονα έδωσε τη διαβεβαίωση ότι για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα, θα υπάρχει στενή συνεργασία και συνεννόηση με τους προπονητές των ομάδων των μαθητών-ποδοσφαιριστών.

Τις δικές τους εμπειρίες από τη συμμετοχή τους στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΠΑ.Σ.Π. μετέφεραν στους παρευρισκόμενους τα μέλη του Συνδέσμου Χρυσόστομος Καλός και Κωνσταντίνος Παναγή. Ο πρώτος ήταν ανάμεσα στους έξι πρώτους απόφοιτους του προγράμματος της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδοσφαιριστών.

Τη συνεργασία αυτή χαιρέτισε και ο Κώστας Ευθυμιάδης, εκ μέρους της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ακαδημιών Κύπρου (ΠΟΑΠ). “Εδώ υπάρχουν οι συνθήκες για το καλύτερο δυνατόν” είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στους γονείς τωννεαρών ποδοσφαιριστών. “Μπορούν ταυτόχρονα να παίζουν ποδόσφαιρο και να επιμορφώνονται. Μπορούν να παντρευτούν…” πρόσθεσε.

Δείτε την παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε χθες (26/02) στο FORUM:

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ