Συναντήθηκαν ΠΑ.Σ.Π. και ΚΟΠ με θέμα το ποδόσφαιρο γυναικών

Εποικοδομητική συνάντηση είχε το πρωί της Δευτέρας (26/03) αντιπροσωπεία του ΠΑ.Σ.Π. με στελέχη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), με θέμα συζήτησης το ποδόσφαιρο γυναικών και τις προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων του χώρου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΟΠ στην Έγκωμη, με παρόντες από πλευράς ΠΑ.Σ.Π. τον πρόεδρο κ. Σπύρο Νεοφυτίδη και τον νομικό σύμβουλο κ. Λοΐζο Χατζηδημητρίου. Από πλευράς ομοσπονδίας, στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο γενικός γραμματέας και πρόεδρος της επιτροπής γυναικείου ποδοσφαίρου κ. Φοίβος Βάκης, ο γενικός διευθυντής κ. Ανθούλης Μυλωνάς, οι λειτουργοί κ. Στέλιος Ποταμίτης και κ. Αφροδίτη Καλογήρου και ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων κ. Σάββας Κωνσταντίνου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε λίγες μόνο μέρες μετά τη δημοσιοποίηση από πλευράς ΠΑ.Σ.Π. της μεγάλης έρευνας με θέμα το ποδόσφαιρο γυναικών στην Κύπρο και τα σημαντικά ευρήματα που ανέδειξε η συγκεκριμένη έρευνα.

Στη συνάντηση των δύο πλευρών -που έγινε σε πολύ καλό κλίμα- αναλύθηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας, με τον ΠΑ.Σ.Π. να μεταφέρει κάποιες σημαντικές εισηγήσεις στην Ομοσπονδία, που σκοπό έχουν άμεσα τη μείωση του χάσματος μεταξύ του ποδοσφαίρου ανδρών και γυναικών.

Ανάμεσα στα θέματα που θίχτηκαν, ήταν η ανάγκη δήλωσης συμμετοχής της Εθνικής γυναικών σε επίσημες διοργανώσεις, η πριμοδότηση των διεθνών παικτριών και η στήριξη τους με άλλους τρόπους, η αύξηση της διάρκειας του πρωταθλήματος και τροποποιήσεις στην προκήρυξη του πρωταθλήματος και ιδιαίτερα του κανονισμού για τις ισοβαθμίες, με εγκατάλειψη του κανονισμού της διαφοράς τερμάτων.

Η συνάντηση ΠΑ.Σ.Π. με ΚΟΠ κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, αφού τα προβλήματα στο ποδόσφαιρο γυναικών είναι αρκετά και επιβάλλονται έργα για επίλυση τους. Με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τον σύνδεσμο των ποδοσφαιριστών να βρίσκονται στα ίδια μήκη κύματος, έγινε ήδη το πρώτο βήμα για βελτίωση της κατάστασης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ