Έμφαση στη συνάντηση δόθηκε στα δικαιώματα των ανηλίκων, ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα και για την Κύπρο.

Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Tibor Navracsics, είχαν στις Βρυξέλλες ο γενικός γραμματέας της FIFPro Division Europe Jonas Baer-Hoffmann και το μέλος του συμβουλίου Mads Oland.

Συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα, συμπεριλαμβανομένης των απαιτούμενων αλλαγών στο μεταγραφικό σύστημα, τις συνθήκες εργοδότησης των ποδοσφαιριστών στην Ευρώπη, την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου γυναικών και την προστασία των ανηλίκων. Πρόκειται για άκρως σημαντικά θέματα, που αφορούν ιδιαίτερα και την Κύπρο και το ποδόσφαιρο στο νησί μας.

Ιδιαίτερη έμφαση στη συζήτηση του Ευρωπαίου Επίτροπου με την αντιπροσωπεία της FIFPro δόθηκε στα δικαιώματα των ανηλίκων και τις σημαντικές παραβιάσεις που παρατηρούνται στο άθλημα στο θέμα αυτό. Τα δικαιώματα των ανηλίκων στο ποδόσφαιρο (ένα θέμα που «καίει» ιδιαίτερα την Κύπρο) τράβηξαν ιδιαίτερα την προσοχή του Επίτροπου Navracsics, με τη FIFPro να δεσμεύεται σε κατάθεση λεπτομερών στοιχείων από τις χώρες-μέλη της στην επικείμενη συνάντηση των δύο πλευρών σύντομα στη βελγική πρωτεύουσα.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο Επίτροπος Navracsics είπε: «Καλωσορίζω την FIFPro, με την οποία είχαμε να συμφωνήσουμε σε βαθύτερη συνεργασία μεταξύ της Κομισιόν και των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που εκπροσωπούνται από τη FIFPro. Είναι πολύ σημαντικό για την Κομισιόν να διατηρεί διάλογο με τους εμπλεκομένους φορείς στο άθλημα. Με την FIFPro θα επικεντρωθούμε σε θέματα προστασίας των Νέων, την ανάγκη σεβασμού στα συμβόλαια των παικτών και την προώθηση της ισότητας των φύλων στο άθλημα».

Στην φώτογραφία ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Tibor Navracsics (κέντρο), με τον γενικό γραμματέα της FIFPro Division Europe Jonas Baer-Hoffmann (δεξιά) και το μέλος του συμβουλίου Mads Oland.