Συνάντηση ΠΑ.Σ.Π. με ΚΟΑ για θέματα ανηλίκων

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης και η Γενική Διευθύντρια Μαίρη Παπαμιλτιάδη υποδέχθηκαν στα γραφεία του ΚΟΑ, την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.), με επικεφαλή τον Εκτελεστικό Πρόεδρο, Σπύρο Νεοφυτίδη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν σε ανήλικους/ανήλικες ποδοσφαιριστές/ριες και οι ελεύθερες μεταγραφές ανήλικων παιδιών. Συμφωνήθηκε ότι το θέμα είναι ύψιστης σημασίας και τα παιδιά στον αθλητισμό πρέπει να χαίρουν του συνόλου των ανθρωπίνων θεμελιωδών δικαιωμάτων αλλά και να τυγχάνουν ειδικής κανονιστικής μεταχείρισης διασφάλισης των δικαιωμάτων τους λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους.

Από πλευράς ΚΟΑ έγινε ενημέρωση για τις δράσεις που έχουν γίνει, καθώς και αυτές που προγραμματίζονται στο εγγύς μέλλον. Επίσης για τις διαδικασίες του Οργανισμού, που αφορούν στην ευημερία και προστασία των παιδιών στον αθλητισμό. Επιπρόσθετα συζητήθηκαν συνέργειες που μπορούν να γίνουν μεταξύ ΚΟΑ και ΠΑΣΠ αναφορικά με το θέμα.

Εκ μέρους του ΠΑΣΠ παρέστησαν επίσης ο Νομικός Λοϊζος Χατζηδημητρίου και η Λειτουργός Άντρια Κιρκίνη. Από τον ΚΟΑ παρευρέθηκε και η Λειτουργός Στέφανη Γουήλερ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ