Συνάντηση ΚΟΠ, ΚΟΑ, ΠΑ.Σ.Π. με Υγειονομικές Υπηρεσίες για την κατάσταση των γηπέδων

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, στο Υπουργείο Υγείας με θέμα «Η υγειονομική κατάσταση των χώρων υγιεινής και των αποδυτηρίων σε ποδοσφαιρικά γήπεδα», με τη συμμετοχή της Υγειονομικής Υπηρεσίας, του ΚΟΑ, της ΚΟΠ και του ΠΑΣΠ, αποφασίστηκε η εκπόνηση ενός πλάνου που θα αποσκοπεί στον κατάλληλο έλεγχο όσον αφορά το εσωτερικό μέρος των σταδίων.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής προϊστάμενος των Υγειονομικών Υπηρεσιών Ηρόδοτος Ηροδότου και ο υγειονομικός λειτουργός Μιχάλης Ανδρέου ζήτησαν όπως τους αποσταλεί λίστα με όλα τα στάδια τόσο της πρώτης κατηγορίας όσο και των μικρότερων κατηγοριών ούτως ώστε να γίνεται επί τόπου έλεγχος από τους λειτουργούς του τμήματος. Κατόπιν τούτου και σε περίπτωση που διαπιστωθούν ελλείψεις, κενά και παραλείψεις, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες θα αποστέλλουν σχετική επιστολή προς τους ιδιοκτήτες των γηπέδων (όπως ομάδες, ΚΟΑ, κοινοτικά συμβούλια κ.α), με κοινοποίηση προς την ΚΟΠ, η οποία με τη σειρά της θα καλεί τον ιδιοκτήτη να προχωρήσει στις σχετικές εργασίες.

Όπως επισήμανε ο Μιχάλης Αγγελίδης, εκ μέρους της Επιτροπής Σταδίων και Ασφάλειας της ΚΟΠ, σε διαφορετική περίπτωση θα εφαρμόζονται οι σχετικοί κανονισμοί της ομοσπονδίας. Από την πλευρά του τμήματος διαχείρισης ιδιόκτητων αθλητικών χώρων του ΚΟΑ, παρευρέθηκαν οι Κυριάκος Χατζηβασιλείου και Ντένη Ηλιάδου, οι οποίοι αναρωτήθηκαν ποιος μηχανισμός υπάρχει για τον έλεγχο των αποδυτηρίων και των χώρων υγιεινής, συμφωνώντας με τους προαναφερθέντες ότι πρέπει να βρεθεί μία λύση και να μπει μία τάξη.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Λούη Χατζηδημητρίου, εκ των νομικών συμβούλων του Συνδέσμου, αφού παρουσίασε φωτογραφίες των αποδυτηρίων και των αποχωρητηρίων από μερικά στάδια, δείχνοντας σε τι τραγική κατάσταση βρίσκονται, παρέδωσε στους κ. Ηρόδοτο Ηροδότου και κ. Μιχάλη Ανδρέου, τα σχετικά κριτήρια που απαιτούνται από τη FIFA, ώστε να βοηθήσει στον έλεγχο που θα πραγματοποιείται. Επιπλέον, ο κ. Νεοφυτίδης τόνισε την ανάγκη να εξεταστεί το ενδεχόμενο κατά πόσον το κράτος, μέσω του ΚΟΑ, έχει τη δυνατότητα αποδέσμευσης συγκεκριμένου κονδυλίου για τις προαναφερθείσες ανάγκες, ενώ έθεσε το θέμα των πολλών ελλείψεων που παρουσιάζουν τα στάδια, ιδιαίτερα αυτά των μικρών κατηγοριών (απινιδωτές, ασθενοφόρα, ιατρεία) σε ένα γενικότερα πλαίσιο των προβλημάτων που υπάρχουν στα γήπεδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ