Με τη συμμετοχή και του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το διήμερο 16 & 17 Οκτωβρίου 2019 το Athens Women’s Football Summit (AWFS). Το πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο με επίκεντρο το Γυναικείο Ποδόσφαιρο.

Στο συνέδριο αναπτύχθηκαν θέματα όπως η ίση συμμετοχή και αντιπροσώπευση των γυναικών σε οργανισμούς και ομοσπονδίες, τα προβλήματα που υπάρχουν για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου και τις διακρίσεις σε μισθοδοσία και συνθήκες εργασίας.

Επίσης παρουσιάστηκε πως δούλεψε η Ομοσπονδία στη Γαλλία για να στεφθεί με επιτυχία το Μουντιάλ Γυναικών 2019 ενώ ανακοινώθηκε πως το επόμενο παιχνίδι της Εθνικής Αγγλίας Γυναικών ενάντια στην Γερμανία έγινε sold out, σχεδόν ένα μήνα πριν με 90 χιλιάδες εισιτήρια να πωλήθηκαν.

Τον ΠΑ.Σ.Π. εκπροσώπησε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Σπύρος Νεοφυτίδης ο οποίος δήλωσε: «Είδαμε πως το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Αμερική έχει πλέον φτάσει σε αριθμούς το MLS και αναμένεται να το ξεπεράσει τον επόμενο χρόνο. Στο συνέδριο λάβαμε χρήσιμα συμπεράσματα που μας υποδεικνύουν πόση δουλειά ακόμη χρειάζεται από όλους τους φορείς στην Κύπρο για να αναπτύξουμε το Γυναικείο Ποδόσφαιρο».