Στο Αθλητικό Τμήμα του PASCAL ο ΠΑ.Σ.Π.

Στο Αθλητικό Τμήμα του PASCAL Private School στην Λευκωσία μετά από πρόσκληση του σχολείου, βρέθηκαν η υπεύθυνη γραφείου του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών και επικεφαλής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, Σίλεια Βάσου και ο λειτουργός του συνδέσμου, Αντρέας Πολυβίου.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, που πραγματοποιήθηκε τέλος Μαρτίου, έγινε παρουσίαση προς τους μαθητές του ποδοσφαιρικού τμήματος που αφορούσε τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις υποτροφίες που προσφέρει ο Σύνδεσμος στα μέλη του. Η παρουσίαση έκθετε τα κριτήρια που πρέπει να τηρούν τα μέλη για να μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφία σε ένα από τα 12 εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου που συνεργάζεται ο σύνδεσμος και τέλος εξηγούσε την διαδικασία αξιολογήσεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Στο τέλος της παρουσίασης αλλά και κατά την διάρκεια δόθηκε χρόνος στα παιδιά να κάνουν ερωτήσεις και να λύσουν απορίες σχετικά με την διαδικασία. Σε όλα τα παιδιά που παρακολούθησαν την παρουσίαση δόθηκαν το ετήσιο περιοδικό το ΠΑ.Σ.Π., ενημερωτικό βιβλιαράκι καθώς και ενημερωτικό έντυπο σχετικό με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του συνδέσμου.

Ο ΠΑ.Σ.Π. μέσω των συμφωνιών που έχει με όλα σχεδόν τα Πανεπιστήμια στην Κύπρο, δίνει την ευκαιρία στα κυπριακά ποδοσφαιρικά ταλέντα, να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε συνδυασμό με την ποδοσφαιρική τους καριέρα, γεγονός που θα τους έχει ανοιχτές πόρτες για το μέλλον.

Η ιδέα για να ανοίξουμε το κεφάλαιο «εκπαιδευτικά προγράμματα» στον ΠΑ.Σ.Π. και να εντάξουμε αυτό το χρονοβόρο πρόγραμμα για τον σύνδεσμο ήταν ξεκάθαρα η ανάγκη να ενθαρρύνουμε τα μέλη μας μέσω των υποτροφιών να διευρύνουν τις εκπαιδευτικές τους φιλοδοξίες και να έχουν πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση, δήλωσε χαρακτηριστικά εκ μέρους του ΠΑ.Σ.Π. η κα. Σίλεια Βάσου και πρόσθεσε: «Πρωταρχικός μας στόχος είναι να προσφέρουμε μέσω των συνεργασιών μας, εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και ευκαιρίες κατάρτισης προσαρμοσμένες στις συγκεκριμένες ανάγκες εκπαίδευσης και ανάπτυξης των μελών μας. Να τους δώσουμε την δυνατότητα να έχουν επιπλέον ακαδημαϊκές επιλογές για μια δεύτερη καριέρα, η οποία θα διασφαλίζει το επαγγελματικό τους μέλλον πέραν του ποδοσφαίρου προωθώντας την προσωπική τους ανάπτυξη και την επαγγελματική τους ανέλιξη. Ευχαριστούμε το PASCAL Private School στην Λευκωσία για την πρόσκληση, ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία μέσω του σχολείου να μεταφέρουμε στους μαθητές την προσπάθεια που καταβάλλει ο ΠΑ.Σ.Π. να δημιουργήσει ακόμη περισσότερες προοπτικές για το μέλλον των μελών του ώστε να δίνουμε την ευκαιρία στα μέλη μας να έχουν πολλές επιλογές για το ποια επαγγελματική κατεύθυνση θα ακολουθήσουν στο μέλλον. Ελπίζουμε και εμείς με την σειρά μας να συμβάλουμε ώστε  να καθοδηγούμε τους νέους ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες μας, υποστηρίζοντάς τους να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν προς την ατομική τους επιτυχία».

Από την πλευρά του το σχολείο μέσω του Υπεύθυνου του Αθλητικού Τμήματος Κωνσταντίνου Γεωργιάδη, δήλωσε «Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τον ΠΑ.Σ.Π. για την πολύτιμη παρουσίαση και την ουσιαστική ενημέρωση που παρείχε στους μαθητές του σχολείου μας σχετικά με τις διαθέσιμες χορηγίες για πανεπιστημιακές σπουδές στην Κύπρο. Αυτή η πληροφόρηση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους μαθητές του Αθλητικού Τμήματος, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να αντιληφθούν πώς μπορούν να συνδυάσουν τις ακαδημαϊκές τους επιδιώξεις με την αθλητική τους καριέρα, διασφαλίζοντας έτσι ένα σίγουρο μέλλον. Στο PASCAL Private Secondary School Λευκωσίας, ως Αθλητικό Τμήμα, προωθούμε τη φιλοσοφία ότι η αθλητική πορεία μπορεί και πρέπει να συμβαδίζει με την εκπαίδευση. Στηρίζουμε και καθοδηγούμε τους μαθητές-αθλητές μας, ώστε να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ευκαιρίες που τους προσφέρονται, τόσο στο αθλητικό όσο και στο ακαδημαϊκό τους ταξίδι.»

Τελευταίες Ειδήσεις