Στην επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Διοίκηση Αθλητικών Σωματείων» που διοργάνωσε ο Οργανισμός AnPaNi στο ξενοδοχείο Radisson Blu στη Λάρνακα την Παρασκευή 15 Μαρτίου, ένας από τους τρεις κύριους ομιλητές ήταν ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. και αντιπρόεδρος της FIFPro Division Europe κ. Σπύρος Νεοφυτίδης.

Σκοπός και στόχος της Ημερίδας ήταν να επιμορφωθούν οι παρευρισκόμενοι σχετικά με τις σύγχρονες μεθόδους Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητικών Σωματείων.

Ο κ. Νεοφυτίδης κάλυψε το θέμα «Πως επηρεάζονται οι αθλητές από την μέθοδο Διοίκησης των Σωματείων». Παρέθεσε μια σειρά από δεδομένα που απέδειξαν την ανάγκη οι ποδοσφαιριστές να εργοδοτούνται από οργανισμούς που ενεργούν με πλάνο και με υπευθυνότητα. Αρκετές ήταν οι ερωτήσεις που δέχτηκε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. από το κοινό, μετά το τέλος της παρουσίασης του.

Στην Ημερίδα μίλησα επίσης ο Α’ Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΑΕΚ Αθηνών κ. Μηνάς Λυσάνδρου, ο οποίος κάλυψε το θέμα «Σύγχρονη μέθοδος Οργάνωσης & Διοίκησης Αθλητικών Σωματείων» και ο κ. Λεόντιος Τσέλεπος, Μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΑ, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Αθλητική χορηγία και προσέλκυση χορηγών».

Συντονιστής της Ημερίδας ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) κ. Ηρόδοτος Μιλτιάδους.