«Σφαγή ποδοσφαιριστών και φυγοστρατία» – Λάβρος ο Νεοφυτίδης κατά ΚΟΑ και Υπ. Άμυνας

Στο 50% μειώνονται οι θέσεις των στρατεύσιμων ποδοσφαιριστών που δικαιούνται να τυγχάνουν διευκολύνσεων από τις μονάδες τους (υπηρεσιακά για προπονήσεις).

Για τη νέα αυτή εξέλιξη ενημέρωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Πιο συγκεκριμένα, κάθε σωματείο α΄ κατηγορίας θα έχει διευκολύνσεις για δυο παίκτες κάτω των 21 αντί για τέσσερις που  δικαιούτο, ενώ οι σύλλογοι β΄ κατηγορίας θα έχουν διευκολύνσεις για έναν παίκτη αντί για δυο.

Είναι ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο Άμυνας προχώρησε σε αυτό τον περιορισμό με την ανοχή του ΚΟΑ και χωρίς ασφαλώς να μπει κάνεις στον κόπο να συζητήσει με τον πιο αρμόδιο οργανισμό, δηλαδή τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών.

Ο πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη, έκανε λόγο για «σφαγή των ποδοσφαιριστών». Πρόσθεσε, πως με τους νέους περιορισμούς  το Υπουργείο Άμυνας «δεν θα αφήνει άλλη επιλογή από την αναστολή, πράγμα που θα εκτοξεύσει την φυγοστρατία στα ύψη».

Ο Σπύρος Νεοφυτίδης πρόσθεσε: «Ο ΚΟΑ όφειλε να μας ενημερώσει, μας αφορά άμεσα το θέμα και επηρεάζει πέραν των 300 μελών μας.

Η Β’ κατηγορία και τα σωματεία της θα πληγούν ανεπανόρθωτα αφού μόνο έναν ποδοσφαιριστή θα μπορεί να δηλώνει κάθε ομάδα. Δηλαδή, αν υπολογίσουμε ότι κάθε ομάδα έχει 20 αθλητές Κάτω των 21 ετών και 15 αθλητές κάτω των 19, τότε στους 35 μόνο ο ένας θα έχει διευκολύνσεις!».

Ο κ. Νεοφυτίδης  αναφέρθηκε και στους συνολικούς αριθμούς που δίνουν πλήρη εικόνα για τα νέα δεδομένα: «Στο σύνολο των 630 αθλητών για την Α’ και Β΄κατηγορία θα διευκολύνονται μόνο 60. Μιλούμε για 9 επίλεκτους, 9 διεθνεις και 42 σωματειακούς. Οι σωματειακοί της Α΄ κατηγορίας από τέσσερις μειώνονται σε δυο, της Β΄ από δυο σε έναν, δηλαδή 50% μείωση στις διευκολύνσεις.

Υπόψιν ότι στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ λαμβάνουν μέρος πέραν των 10.000 παιδιών που κάνουν όνειρα για ποδοσφαιρική καριέρα, τα οποία θα τους τα διαλύσουν κάποιοι στα 17 τους χρόνια.

Καλούμε την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής να δει το θέμα άμεσα γιατί το θεωρούμε πολύ σοβαρό και δείχνει ότι κάποιοι κάνουν σχέδια χωρίς καμία μελέτη και με μόνο γνώμονα τα συμφέροντα κάποιων άλλων. Θα μας αναγκάσουν να συμβουλεύουμε τα μέλη μας να παίρνουν αναστολή και να μην υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ