Σεμινάριο – Εκπαίδευση Αναλυτή Αγώνων (Επιχορήγηση στα μέλη ΠΑΣΠ)

Το Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης (Institute of Sport Analysis), σε συνεργασία με τον Γιώργο Πεγκλή, υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π), με την ευγενική υποστήριξη του ΠΑ.Σ.Π., διοργανώνει για πρώτη φορά στην Κύπρο μια ολοκληρωμένη σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων, ειδικών μαθημάτων και πρακτικής εξάσκησης του επαγγέλματος του αναλυτή αγώνων. Για όλα τα αθλήματα, ατομικά και ομαδικά, η ανάλυση αγώνων αλλά και η εξειδικευμένη ανάλυση συγκεκριμένων αθλητικών συμπεριφορών και ικανοτήτων, μαζί μας γίνεται επιστήμη.

Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα εκπαιδευτούν στα πιο σύγχρονα συστήματα ανάλυσης, τα οποία χρησιμοποιούνται από τις ομάδες της Premier League, της Primera Liga, της Bundesliga, της Serie A, της Liga Primeira, της Ligue 1, από το σύνολο των ομάδων στο NBA, της Euroleague, στο Μουντιάλ της Ρωσίας αλλά και σε όλες τα κορυφαίες διοργανώσεις σε βόλεϊ, υδατοσφαίριση, χάντμπολ, πολεμικές τέχνες, μηχανοκίνητο αθλητισμό, κτλ.

Περισσότερες από 170.000 ομάδες όλων των επιπέδων, σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν λογισμικά ανάλυσης τα οποία έχουν βελτιώσει τόσο τις επιδόσεις των ομάδων, όσο και των αθλητών. Θα παρουσιαστεί το σύστημα ανάλυσης Interplay Sports που χρησιμοποιείται από 2500 επαγγελματικές ομάδες σε επίπεδο Champions League και Europe League (Celtic, Legia Warsaw, CSKA Moscow, AIK, etc) και σε 10 εθνικές ομάδες (Κόστα Ρίκα, Σουηδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ινδία, κτλ) .

Θα δοθεί στον κάθε συμμετέχοντα η δωρεάν εγκατάσταση δοκιμαστικού προγράμματος στον προσωπικό του υπολογιστή για εξάσκηση. Επίσης θα παρουσιαστεί και το σύστημα Sportscode το οποίο χρησιμοποιείται από το σύνολο τω ομάδων σε Αγγλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία. Το 80% των ομάδων του φετινού Champions League χρησιμοποιεί τα συστήματα ανάλυσης της Sportscode ενώ οι 35 από τις 40 εθνικές ομάδες στο top 40 της FIFA έχουν εμπιστευτεί την ανάλυση τους στο Sportscode.

Κόστος του σεμιναρίου €300
(Ο ΠΑ.Σ.Π. επιχορηγεί €50 στα μέλη του που θέλουν να το παρακολουθήσουν)
Διάρκεια 3 μέρες από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι (ολιγομελή τμήμα)
Ημερομηνία έναρξης Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Ημερήσιο πρόγραμμα σεμιναρίου
12.02.2018
Introduction in video analysis
How to do video analysis
Installation and computer setup
The first simple analysis
13.02.2018
Discuss the variable set –what are we looking for in a game
Practical training
Expand the analysis to player and tactical analysis
Practical training
14.02.2018
How to use the analysis
Create video files and create presentations
Tactical meeting with video
Player development with video
Practical training

Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 99145814 μέχρι τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018. Παρακαλώ δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ