Προσπάθεια εξαπάτησης επαγγελματιών ποδοσφαιριστών!

Φαίνεται πώς κάποιοι έχουν την εξαπάτηση ποδοσφαιριστών στο αίμα τους. Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στον ΠΑ.Σ.Π. και τον έχει απασχολήσει και στο παρελθόν, παράγοντες ομάδων προσπαθούν να εξαπατήσουν παίκτες.

Συγκεκριμένα μας έχει καταγγελθεί ότι:

1. Αρκετές ομάδες υπέγραψαν συμβόλαια με παίκτες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας και δεν τους έδωσαν αντίγραφα, όπως υποχρεούνται.
2. Οι ομάδες δεν κατέθεσαν αυτά τα συμβόλαια στην ΚΟΠ.

Αυτό για μας, βάσει και της πείρας μας, μια ερμηνεία έχει. Οι ομάδες θέλουν να έχουν στο χέρι τους ποδοσφαιριστές και να τους εκμεταλλευτούν. Πιθανόν κάποιοι απ΄ αυτούς να αποδεσμευτούν μετά την προετοιμασία χωρίς αποζημίωση και να μείνουν στα κρύα του λουτρού, χωρίς ομάδα. Να χάσουν, δηλαδή, τη χρονιά.

Το έχουμε δει να συμβαίνει. Την τελευταία φορά που είχαμε τέτοιο φαινόμενο, ομάδα αποδέσμευσε παράτυπα παίκτη, ο οποίος έχασε όλη τη σεζόν, αφού ήταν πολύ αργά για να βρει ομάδα.

Με τη μη κατάθεση του συμβολαίου, αυτό ήταν ανομιμοποίητο, ενώ ο παίκτης δεν μπορούσε να αποδείξει τίποτα, καθώς δεν είχε αντίγραφο συμβολαίου.

Επιπλέον, συγκεκριμένη ομάδα είχε υπογράψει πέρσι συμβόλαιο με παίκτη που προνοούσε απολαβές 1000 ευρώ μηνιαίως και του καταβάλλονταν μόνο 100 ευρώ. Ο ποδοσφαιριστής δεν μπορούσε να δικαιωθεί, γιατί δεν είχε το αντίγραφο που είχε υπογράψει.

Καλούμε, λοιπόν, τους παίκτες να παραλαμβάνουν τα συμβόλαιά τους με την υπογραφή και να ελέγχουν ότι αυτά κατατέθηκαν στην ΚΟΠ. Παράλληλα, τους καλούμε να αποτείνονται στον Σύνδεσμο για πληροφορίες και νομικές συμβουλές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ