Πρόεδρος Επιτροπής Αθλητισμού της Παράλληλης Βουλής ο κ. Νεοφυτίδης

Ιδιαίτερα τιμητικό για τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΠΑ.Σ.Π. και τον Σύνδεσμο, αποτελεί η συμπερίληψη του κ. Σπύρου Νεοφυτίδη στην 55μελή Παράλληλη Βουλή για τον Πολιτισμό. Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική σύνοδος, υπό την προεδρία του κ. Δημήτρη Συλλούρη, προέδρου της Βουλής.

Στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίας της Παράλληλης Βουλής για τον Πολιτισμό, έγιναν και οι εκλογές για την προεδρία και αντιπροεδρία των τριών επιτροπών της Παράλληλης Βουλής για τον Πολιτισμό, οι οποίες είναι η Επιτροπή Αθλητισμού, η Επιτροπή Γραμμάτων και Τεχνών και η Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού της Παράλληλης Βουλής εξελέγη ο κ. Σπύρος Νεοφυτίδης. Αντιπρόεδρος της επιτροπής ανέλαβε ο πρώην πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Πάμπος Στυλιανού.

Η Παράλληλη Βουλή για τον Πολιτισμό, μαζί με τις υπόλοιπες Παράλληλες Βουλές που δημιουργήθηκαν και περιλαμβάνουν προσωπικότητες της κυπριακής κοινωνίας, θα βρίσκεται σε τακτική επαφή με τη Βουλή των Αντιπροσώπων και θα της θέτει θέματα προς εξέταση, με στόχο τη βελτίωση διαφόρων τομέων που άπτονται στους στόχους της.

Ανάμεσα στα 55 μέλη της Παράλληλης Βουλής για τον Πολιτισμό, βρίσκονται και άτομα που προέρχονται από τον αθλητισμό. Πέραν από τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΠΑ.Σ.Π. και τον κ. Στυλιανού, στην επιτροπή αθλητισμού θα λάβουν μέρος ως μέλη οι πιο κάτω (με αλφαβητική σειρά):

Κρίτων Γεωργιάδης (πρόεδρος Γυμναστικού Συλλόγου «Πράξανδρος»)
Γιώργος Γιαπανάς (οικονομικός διευθυντής Γυμναστικού Συλλόγου Λευκωσίας «Τα Παγκύπρια»)
Δήμος Καλλινίκου (πρόεδρος Γυμναστικού Συλλόγου «Ο Κόροιβος»)
Άκης Λάμπρου (πρόεδρος Γυμναστικού Συλλόγου «Τα Ολύμπια»)
Ηρόδοτος Μιλτιάδους (πρόεδρος Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου)
Χρίστος Μισός (πρωταθλητής παρά-τοξοβολίας)
Χρίστος Μηνάς (μέλος Δ.Σ. Γυμναστικού Συλλόγου «Ο Ζήνων»)
Καρολίνα Πελενδρίτου (παρά-Ολυμπιονίκης κολυμβήτρια)
Σπύρος Σπύρου (πρόεδρος Συνδέσμου Γυμναστών Κύπρου)
Σοφοκλής Χαραλαμπίδης (πρόεδρος Γυμναστικού Συλλόγου «Ευαγόρας»)

Ο θεσμός της Παράλληλης Βουλής δημιουργήθηκε για άνοιγμα του κυπριακού Κοινοβουλίου προς την κοινωνία των πολιτών και για την αντιμετώπιση του δημοκρατικού ελλείμματος. Στόχος είναι η διαδραστική σχέση με την κοινωνία και τους πολίτες, ώστε να προβληθούν τα διάφορα προβλήματα της κοινωνίας των πολιτών, να ενισχυθεί η συμμετοχική δημοκρατία, ο πλουραλισμός και η διαφάνεια και το άνοιγμα της Βουλής προς τους πολίτες. Τα πορίσματα όλων των Βουλών της Παράλληλης Βουλής θα εξετάζονται από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ