Οι κορυφαίοι της Β΄ Κατηγορίας ανδρών και του Γυναικείου Πρωταθλήματος της σεζόν 2017/18 τιμήθηκαν από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.) το βράδυ της Πέμπτης (19/04) στα ετήσια βραβεία «PASP Awards B’ Division & Women 2017/18».

Η τελετή έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο UCLan στην Πύλα και σε αυτή παρευρέθηκαν οι τιμηθέντες, καθώς και πολλοί φίλοι του ποδοσφαίρου. Τις δύο κορυφαίες ενδεκάδες -της β΄ κατηγορίας και του γυναικείου- καθώς και τους κορυφαίους προπονητές, επέλεξαν μετά από ψηφοφορία οι ποδοσφαιριστές/στριες των κατηγοριών, οι οποίοι μάλιστα δεν είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν συμπαίκτες τους, ένα γεγονός που δίνει ακόμη περισσότερη αξία σε όσους διακρίθηκαν. Η διαδικασία και ο τρόπος ανάδειξης των νικητών έγινε με βάση την ψηφοφορία που χρησιμοποιεί η FIFA και η FIFPro για την ανάδειξη της καλύτερης ενδεκάδας στον κόσμο.

Τέσσερις παίκτριες της πρωταθλήτριας Barcelona FA και τρεις των Απόλλων Ladies ψηφίστηκαν στην κορυφαία ενδεκάδα του γυναικείου, ενώ στη β΄ κατηγορία την τιμητική τους είχαν οι τρεις ομάδες που διεκδικούν τις δύο θέσεις της ανόδου. Συγκεκριμένα, στην κορυφαία ενδεκάδα ψηφίστηκαν πέντε ποδοσφαιριστές του Οθέλλου, τρεις της ΕΝΠ και δύο της Αναγέννησης Δερύνειας.

Οι χορηγοί και υποστηρικτές
Διοργανωτής των ετήσιων βραβείων «PASP Awards B’ Division & Women 2017/18» ήταν ο ΠΑ.Σ.Π. και Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης το Υποκατάστημα Λούκα Πιερή της εταιρείας MetLife. Χορηγός φιλοξενίας ήταν το πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και χορηγός επικοινωνίας το AlfaSports.TV, το οποίο μετέδωσε ζωντανά την εκδήλωση. Δωροθέτες της βραδιάς ήταν τα προϊόντα STR8, Bioten, Carroten, Lander Polar Ice.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Στέλιος Παπαμωϋσέως.

Οι τιμητικές βραβεύσεις
Πέραν από τις βραβεύσεις των κορυφαίων ενδεκάδων, τιμητικές βραβεύσεις έλαβαν και τρία πρόσωπα για την προσφορά τους στο άθλημα. Πρόκειται για την πρώην αρχηγό των Απόλλων Ladies Μαργαρίτα Σοφοκλέους η οποία κρέμασε τα παπούτσια της, τον επί πολλά χρόνια αρχηγό του Διγενή Ορόκλινης Νικόλα Κατσούρη και τον πρώην διαιτητή Σάββα Ζαφείρη ο οποίος ολοκλήρωσε την πορεία του στη διαιτησία πέρσι, μετά από 16 χρόνια στο χώρο.

Νεοφυτίδης: «Παλεύουμε για την αναβάθμιση»
Ο πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π., Σπύρος Νεοφυτίδης, στο χαιρετισμό του, είπε: «Θέλω να συγχαρώ όλους όσους θα τιμηθούν απόψε. Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί μία σπουδαία ευκαιρία για να αναδείξουμε την τεράστια προσπάθεια που κάνουν οι ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες, σε δύσκολες συνθήκες». Ακολούθως ο κ. Νεοφυτίδης συμπλήρωσε: «Οι μικρές κατηγορίες αλλά και το γυναικείο ποδόσφαιρο αποτελούν μια μεγάλη πρόκληση για τον Σύνδεσμο μας, όπου τα τελευταία χρόνια παλεύουμε για τη στήριξη αλλά και την αναβάθμιση των πρωταθλημάτων αυτών. Ήδη, μετά τις τελευταίες συναντήσεις που είχαμε με την ΚΟΠ, οι πρώτες αλλαγές στη διάρκεια του πρωταθλήματος της β΄ κατηγορίας έχουν γίνει και από την επόμενη χρονιά το πρωτάθλημα θα διαρκέσει δέκα μήνες. Για το γυναικείο ποδόσφαιρο, επίσης έχει γίνει η πρώτη συνάντηση με την ΚΟΠ και τέθηκαν οι εισηγήσεις και τα θέματα που θέλουμε να αλλάξουμε. Αναμένουμε ότι η θετική ανταπόκριση της Ομοσπονδίας στα θέματα που θέσαμε θα βοηθήσει τόσο το άθλημα όσο και τις ποδοσφαιρίστριες μας».