Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και ΠΑΣΠ υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ) υπέγραψαν (02/09) Μνημόνιο Συνεργασίας με ισχύ δύο ετών.

Βάσει του Μνημονίου, το Πανεπιστήμιο θα προχωρήσει στην παροχή υποτροφιών σε μέλη του ΠΑΣΠ για εισαγωγή τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο με στόχο την ανάπτυξη και προαγωγή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Μέχρι στιγμής ο ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης, Ανδρέας Μακρής και της ΕΝΠ ¶γγελος Τσιακλής, έχουν εξασφαλίσει υποτροφία για σπουδές στο UCLan Cyprus.

Επίσης, προνοείται η από κοινού ή με τρίτους διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων σε θέματα του τομέα του αθλητισμού γενικότερα και του ποδοσφαίρου ειδικότερα καθώς και η ανταλλαγή στελεχών ή αξιωματούχων για τη διεξαγωγή διαλέξεων και επιμορφωτικών μαθημάτων σε εξειδικευμένους αθλητικούς τομείς και όχι μόνο, αλλά και σε θέματα που αφορούν στην επικοινωνία, διοίκηση και οργάνωση.

Παίρνοντας την συνεργασία ένα βήμα παρακάτω, το Μνημόνιο προνοεί και τη διερεύνηση  για την από κοινού εμπλοκή του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και του ΠΑΣΠ σε ερευνητικά προγράμματα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και για πιθανή άντληση χορηγιών ή κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή άλλους οργανισμούς.

Τέλος, βάσει του Μνημονίου, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, ο ΠΑΣΠ θα έχει την ευχέρεια να συνεισφέρει στην οργάνωση και διεξαγωγή πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου στα πλαίσια των αθλητικών εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus ενώ το Ακαδημαϊκό και Ερευνητικό προσωπικό και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus αποκτούν πρόσβαση στα στατιστικά στοιχεία που συλλέγει ο ΠΑΣΠ.

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στη Λάρνακα. Για το Πανεπιστήμιο υπέγραψε η Πρύτανης Melinda Tan και για τον ΠΑΣΠ, ο πρόεδρος του Σπύρος Νεοφυτίδης.

Γραφείο Τύπου UCLan Cyprus

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ