Παίζoυν… μπάλα και στην UEFA οι ποδοσφαιριστές

Τη σημασία του διαλόγου και της συλλογικότητας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αναδεικνύει η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA να συμπεριλάβει τη FIFPRO Europe στις αποφάσεις που λαμβάνει.

Το ευρωπαϊκό συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών θα έχει πλέον ειδικές θέσεις στις μόνιμες επιτροπές της UEFA και θα συμμετάσχει στις συζητήσεις/αποφάσεις που αφορούν το μέλλον του αθλήματος. Μάλιστα, η UEFA χαρακτηρίζει ως ορόσημο την απόφαση.

Η FIFPRO Europe χαιρέτισε τις νέες μεταρρυθμίσεις που εγκρίθηκαν από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA και όπως αναφέρει σε σχετικό ενημερωτικό δελτίο τύπου «ανυπομονεί πολύ να συνεργαστεί παραγωγικά με την UEFA μέσω των επιτροπών για την προστασία και ενίσχυση των δικαιωμάτων και των συνθηκών των ποδοσφαιριστών σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Όπως προστίθεται, τους τελευταίους μήνες η FIFPRO Europe έχει αναζωογονήσει τη σχέση της με την UEFA σε κρίσιμους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του γυναικείου ποδοσφαίρου σε εθνικό επίπεδο, και γι’ αυτό, όπως αναφέρεται «είμαστε ενθουσιασμένοι για την επόμενη φάση της κοινής μας προσπάθειας για τη δημιουργία ενός ισορροπημένου, δίκαιου και βιώσιμου παιχνιδιού». Αξίζει να σημειωθεί ότι θέσεις στις επιτροπές της UEFA θα πάρουν και μέλη τoυ Football Supporters Europe.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ