Παγκόσμια Σύνοδος: Αν το Μουντιάλ του Κατάρ (2022) γίνει καλοκαίρι, δεν κατεβαίνουν οι παίκτες!

Άρχισε σήμερα (28/10) στο Τόκιο η Παγκόσμια Σύνοδος της FIFPro με ένα σαφές μήνυμα: Η παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών δεν πρόκειται να επιστρέψει στους ποδοσφαιριστές-μέλη της να συμμετάσχουν να συμμετάσχουν στο Μουντιάλ του Κατάρ (2022) αν πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι, όπως προγραμματίζεται.

Αυτή είναι η ξεκάθαρη θέση που εξέφρασε ο Πρόεδρος της FIFPr Φελίπε Πιάτ στην εισαγωγική του ομιλία.

Το κορυφαίο διοικητικό στέλεχος της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδοσφαιριστών, ξεκαθάρισε ακόμη ότι (1) είναι εναντίον του TPO (third party ownership) που επιτρέπει σε τρίτους (εταιρείες) να αποκτούν δικαιώματα παικτών, ότι (2) τα έξοδα ανάπτυξης και εκπαίδευσης (training&development) είναι άδικα για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και (4) το σύστημα μεταγραφών πρέπει να αλλάξει, αφού σε πολλές περιπτώσεις δεν ευνοεί τους επαγγελματίες αθλητές.

Ο ΠΑ.Σ.Π. εκπροσωπείται στο συνέδριο από τον πρόεδρό του Σπύρο Νεοφυτίδη και το νομικό σύμβουλο του Συνδέσμου Λοΐζο Χατζηδημητρίου. Μάλιστα, ο κ. Νεοφυτίδης θα κάνει παρουσίασε στο συνέδριο με θέμα την «ενίσχυση του προφίλ της Ένωσης Ποδοσφαιριστών, την σωστή δόμηση της Ένωσης και τη δημιουργία ισχυρής εικόνας».

Αξιοσημείωτο ότι στην πρώτη ημέρα της Συνόδου και κατά την συζήτηση του θέματος με το διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου παίκτη (FIFA – FIFPro awards), προβλήθηκε η φωτογραφία των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Κύπρου, οι οποίοι ψήφισαν μαζί για τον καλύτερο παίκτη της υφηλίου, σε προπόνηση στο ΓΣΠ ενόψει του αγώνα με το Ισραήλ για τα προκριματικά του Euro.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ