ΠΑ.Σ.Π.: Βελτιώνονται οι συνθήκες για τους Κύπριους, τέρμα στις εξοντωτικές τιμωρίες

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών χαιρετίζει τις πρόσφατες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ.

Η Ομοσπονδία τροποποίησε τον κανονισμό σε σχέση με τις αποβολές ποδοσφαιριστών, ενώ πήρε μέτρα ώστε οι ομάδες να χρησιμοποιούν τουλάχιστον δυο Κύπριους ποδοσφαιριστές στην αρχική τους ενδεκάδα.

Ο ΠΑ.Σ.Π. εδώ και χρόνια προσπαθούσε να προωθήσει μέτρα για την συμμετοχή γηγενών ποδοσφαιριστών, ενώ πρόσφατα ο πρόεδρος του Συνδέσμου μας είχε αρθρογραφήσει κατά των εξοντωτικών τιμωριών σε βάρος ποδοσφαιριστών.

https://www.pasp.org.cy/pasp09/NewsInside.php?id=1324

Σε σχέση με αυτό το τελευταίο σημείο, ο Σπύρος Νεοφυτίδης, έγραφε: «Γίναμε μάρτυρες άδικων αποβολών από μέρους των διαιτητών που δεν είδαν ή έκαναν λάθος εκτίμηση, με αποτέλεσμα να αποβάλουν έναν τερματοφύλακα από το παιχνίδι. ¶μεσα ο ποδοσφαιριστής αυτός τιμωρείται με αποχώρηση από τον συγκεκριμένο αγώνα, παίρνει άλλες δυο αυτόματες αγωνιστικές, χρηματικό πρόστιμο και στο τέλος έρχεται και η δικαστική να προσθέσει άλλη μία αγωνιστική επιπλέον με αποτέλεσμα ο παίκτης να μένει εκτός ομάδας για τουλάχιστον ένα μήνα. Το χειρότερο, όμως, είναι όταν η αποβολή προέρθει από λάθος του διαιτητή. Γιατί πρέπει ο ποδοσφαιριστής και η ομάδα του να πληρώσουν το λάθος αυτό και μάλιστα τετραπλά;».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ