Οι ποδοσφαιριστές στην Κύπρο κέρδισαν πολλά στο Παρίσι

Σημαντικό βήμα για προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, αλλά και για τη βελτίωση του Κύπριου ποδοσφαιριστή στην Κύπρο.

Ο ΠΑΣΠ συμμετείχε στο συνέδριο της UNI global που έγινε στο Παρίσι και ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή (07/04). Στην ουσία κατάφερε  να ενταχθεί στην μεγαλύτερη και πιο δυναμική Ομοσπονδία αθλητών στον κόσμο με άμεση δράση και εμπλοκή. Αυτό θα αποφέρει στο μέλλον πολλά οφέλη για τα μέλη του Συνδέσμου και γενικότερα όλους τους αθλητές.

Ο ΠΑ.Σ.Π. εκπροσωπήθηκε στο συνέδριο με δυο στελέχη του, τον πρόεδρο Σπύρο Νεοφυτίδη και την υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, Σίλεια Βάσου. Είχαν σημαντικές συναντήσεις με παγκοσμίου επιπέδου γενικούς διευθυντές και μάνατζερ αθλητών απ’ όλο των κόσμο  (NFL, MLS, FIFPro, EU Athletes, Unicef, JPBPA, NHL, RAP, GPS, APH).

Στο συνέδριο συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους η Παγκόσμια Ομοσπονδία αθλητών θα διασφαλίζει τους σταθερούς όρους εργασίας των αθλητών, ώστε ταυτόχρονα να διατηρούν τα ανθρώπινα δικαιώματα τους οι αθλητές, όπως αυτά που απολαμβάνει κάθε εργαζόμενος στον κόσμο

Επιπλέον, συζητήθηκε το έντονο πρόβλημα καταπατήσης των δικαιωμάτων των ανηλίκων στο χώρο του αθλητισμού  (ειδική αναφορά έγινε από εκπρόσωπο της UNICEF) κάτι που προβληματίζει έντονα στην Κύπρο, με τις πολλές καταγγελίες παραβιάσης των δικαιωμάτων του παιδιου (Άρθρο 3,5 και12 αφορούν τα δικαιώματα επιλογής,έκφρασης της γνώμης και απόφασης, καθώς και ελεύθερης διακινησης).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ