Οι παίκτες μίλησαν: To 75% θέλει Μουντιάλ κάθε 4 χρόνια!

To 75% των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών θέλουν να συνεχίσει η FIFA το Παγκόσμιο Κύπελλο της κάθε τέσσερα χρόνια! Την έρευνα γνώμης πραγματοποίησε η FIFPRO σε περισσότερους από 1000 παίκτες μέσω των εθνικών συνδέσμων ποδοσφαιριστών, μεταξύ τους και ποδοσφαιριστές Α’ Κατηγορίας Κύπρου οι οποίοι έλαβαν από τον ΠΑ.Σ.Π. το σχετικό ερωτηματολόγιο φόρτου εργασίας της FIFPRO.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο μετά την πρόταση της FIFA να πραγματοποιεί το Παγκόσμιο Κύπελλο ανά δύο έτη. Όταν υποβλήθηκε για πρώτη φορά η πρόταση, η FIFPRO είπε ότι οποιαδήποτε σχέδια για αλλαγή του προγράμματος αγώνων πρέπει να έχουν τη σύμφωνη γνώμη των παικτών.

Σε ένα από τα άλλα βασικά ευρήματα της έρευνας, οι περισσότεροι παίκτες κατατάσσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο και το εγχώριο πρωτάθλημα ως τις αγαπημένες τους διοργανώσεις ενώ μόνο το 21% πιστεύει ότι τα θέλω των παικτών και ότι η ευημερία τους λαμβάνονται επαρκώς υπόψη στο πλαίσιο της διεθνούς διακυβέρνησης του ποδοσφαίρου.

Περισσότερα αποτελέσματα από την έρευνα σχετικά με το φόρτο εργασίας, την ανάπαυση μεταξύ αγώνων και σεζόν αλλά και την αποκατάσταση, θα δημοσιευτούν τις επόμενες εβδομάδες από το πρόγραμμα “FIFPRO Player Workload Monitoring” σε συνεργασία με το KPMG Football Benchmark.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ