Ο ΠΑ.Σ.Π. τοποθετείται για Κίττο και Μιχαήλ

Ο ΠΑ.Σ.Π. τοποθετείται σε σχέση με τη μεταγραφή των Ελληνοκύπριων ποδοσφαιριστών Στέλιου Κίττου και Μιχάλη Μιχαήλ σε τουρκοκυπριακό σύλλογο, καθώς και τοποθετήσεις του πρώτου, ο οποίος εξέφρασε παράπονα για τον Σύνδεσμο.

 

Συγκεκριμένα διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

* Εδώ και τρία χρόνια οι δυο ποδοσφαιριστές δεν πλήρωσαν συνδρομή στον ΠΑ.Σ.Π. (20 ευρώ τον χρόνο), κάτι που τους καθιστά μη μέλη του Συνδέσμου.

* Σε περίπτωση που οι δυο ποδοσφαιριστές δεν έχουν αγωνιστεί σε ελληνοκυπριακή ομάδα εδώ και 30 μήνες, πιθανόν να έχουν διαγραφεί από τα μητρώα της ΚΟΠ.

* Το πρωτάθλημα στο οποίο προτίθενται να αγωνιστούν δεν είναι αναγνωρισμένο από καμία Ομοσπονδία διεθνώς. Η λεγόμενη «Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία» των κατεχομένων δεν έχει κάνει αίτηση για ένταξή της στην μοναδική αναγνωρισμένη Ομοσπονδία της Κύπρου, την ΚΟΠ.

* Παρ’ όλα αυτά ο ΠΑ.Σ.Π. δεν θα μείνει άπραγος μετά τα τελευταία γεγονότα. Ο Σύνδεσμος θα προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία ταμείου Προνοίας για να αποφευχθεί η δικαιολογία κάποιων ποδοσφαιριστών ότι αναγκάζονται να αναζητήσουν καταφύγιο μετά τη δύση της καριέρας τους στα κατεχόμενα για να επιβιώσουν οικονομικά. Για τη δημιουργία αυτού του ταμείου θα ζητήσουμε τη στήριξη από ΚΟΠ και ΚΟΑ. Θα πρέπει, πάντως, να σημειώσουμε ότι ήδη ο Σύνδεσμος μεριμνά τα τελευταία χρόνια για την αποκατάσταση των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών με την ολοκλήρωση της καριέρας τους. Μετά από συνεχείς προσπάθειες έχουμε εκπαιδευτικά προγράμματα, μέσω των οποίων προσφέρουμε όλα τα εφόδια στα μέλη μας για μια δεύτερη καριέρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ