Ο ΠΑ.Σ.Π. στο «Raising our game»

TΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αντιπροσωπεία του ΠΑ.Σ.Π., αποτελούμενη από τον εκτελεστικό πρόεδρο του συνδέσμου Σπύρο Νεοφυτίδη και τη λειτουργό του γυναικείου ποδοσφαίρου Άντρια Κιρκίνη, συμμετέχει στο σημερινό (25/7) συνέδριο που φέρει την ονομασία «Raising our game», το οποίο διοργανώνει η FIFPRO σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Αγγλίας (PFA) .

Το συγκεκριμένο Φόρουμ, το οποίο λαμβάνει χώρα στο Λονδίνο, συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, 32 σύνδεσμοι ποδοσφαιριστών και αντιπρόσωποι της UEFA και της FIFA. Το συνέδριο θα απασχολήσουν θέματα που αφορούν τον προγραμματισμό των πρωταθλημάτων του γυναικείου ποδοσφαίρου από τις ομοσπονδίες, αφού, όπως διαπιστώνεται, σε μερικές περιπτώσεις υπάρχει επιβάρυνση των προγραμμάτων με πολλούς αγώνες ή αντιθέτως στο ημερολογιακό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται λίγα παιχνίδια. Επιπλέον, θα γίνει συζήτηση για τον στόχο της περαιτέρω ανάπτυξης του γυναικείου ποδοσφαίρου ώστε αυτό να χαρακτηρίζεται από σταθερότητα και επαγγελματισμό.  Τα προβλήματα που διαπιστώνονται όσον αφορά τις διεθνείς διοργανώσεις και τις Εθνικές ομάδες γυναικών, οι διακρίσεις κατά των γυναικών και η ανισότητα που παρατηρείται σε πολλές περιπτώσεις, καθώς και οι νέοι κανονισμοί της FIFA αναφορικά με την άδεια μητρότητας στις ποδοσφαιρίστριες, συμπεριλαμβάνονται, επίσης, στην ατζέντα του συνεδρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο (26/7), θα ακολουθήσει σεμινάριο στο οποίο θα συμμετέχουν μόνο οι χώρες – μέλη της FIFPRO με θέμα «οι Συλλογικές Συμβάσεις στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο», οι οποίες προάγουν και προστατεύουν το γυναικείο ποδόσφαιρο. Δεδομένου ότι ο ΠΑ.Σ.Π. έχει ήδη καταθέσει πρόταση στη Βουλή για τροποποίηση του περί ΚΟΑ νόμου ώστε να κατοχυρωθεί το δικαίωμα για ίσες παροχές ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες στα ομαδικά αθλήματα των Εθνικών ομάδων, τόσο το συνέδριο όσο και το σεμινάριο, αποκτάνε ακόμη μεγαλύτερη σημασία για τον σύνδεσμό μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ