Ο ΠΑ.Σ.Π. στα συνέδρια FIFPRO & UEFA για το γυναικείο ποδόσφαιρο

Το διήμερο 24 & 25 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκαν στο Bilbao της Ισπανίας, πριν από τον τελικό του UEFA Women’s Champions League, το «Women’s Player Summit» από τη FIFPRO και το «Business Case for Women’s Football Event» από την UEFA.

Η σύνοδος κορυφής του γυναικείου ποδοσφαίρου από την FIFPRO πραγματοποιήθηκε στο Palacio Euskalduna και είχε στην ατζέντα της θέματα που απασχολούν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο γυναικών. Οι συμμετέχουσες ποδοσφαιρίστριες είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τα θέματα που επηρεάζουν τον κλάδο τους και πως αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν σε συνεργασία με τις ενώσεις παικτών και γενικά τους εμπλεκόμενους φορείς. Επίσης συζητήθηκαν διάφορες πρακτικές και στρατηγικές για το μέλλον του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Το Business Case της UEFA παρείχε στους συμμετέχοντες συστάσεις, πληροφορίες και ιδέες για περαιτέρω επαγγελματισμό των γυναικείων διοργανώσεων και μεγιστοποίηση των εσόδων.

Ο ΠΑ.Σ.Π. εκπροσωπήθηκε στα δύο συνέδρια από την υπεύθυνη γραφείου του Συνδέσμου, Σίλεια Βάσου ενώ στη σύνοδο κορυφής της FIFPRO μαζί της συμμετείχε και η διεθνής ποδοσφαιρίστρια της Λευκοθέας, Ξένια Γεωργίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ