Ο ΠΑ.Σ.Π. σε συνεργασία με την ΚΟΠ διοργανωνούν ημερίδα για τους στημένους αγώνες

Ο ΠΑ.Σ.Π. περνάει από τα λόγια στις πράξεις. Ο Σύνδεσμός μας στο πλαίσιο της εκστρατείας του για πάταξη των αρνητικών φαινομένων στο άθλημα, παρουσιάζει την έρευνα που έκανε για τα στημένα παιχνίδια.

Την ερχόμενη Τρίτη (17/02) η ώρα 19:00 στο συνεδριακό κέντρο του ΓΣΠ, ο Σύνδεσμός μας σε συνεργασία με την ΚΟΠ διοργανώνουν ημερίδα, στην οποία ο συνεργάτης του ΠΑΣΠ, οικονομολόγος Λοΐζος Χρυσοστόμου, θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου που συμπλήρωσαν παίκτες που αγωνίζονται στην Κύπρο και από το οποίο εξάγονται σημαντικά συμπεράσματα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου μας, Σπύρος Νεοφυτίδης, θα αναλύσει το πρόγραμμα RED BUTTON, το οποίο μπορεί να αποτελέσει μεγάλο όπλο στα χέρια των Αρχών, και συγκεκριμένα στην προσπάθεια για καταπολέμηση του φαινομένου των προσυνεννοημένων αγώνων.

Το RED BUTTON είναι ένα σύστημα που δίνει τη δυνατότητα στους ποδοσφαιριστές να καταγγείλουν ανώνυμα (ή επώνυμα εφόσον το επιθυμούν) δραστηριότητες που γίνονται για καθορισμό αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων και εφαρμόζεται με επιτυχία σε χώρες της Ευρώπης.

Στην εκδήλωση θα μας τιμήσει με την παρουσία του και ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού τμήματος της FIFPro, Τόνι Χίγκινς, ο οποίος θα μεταφέρει τις πολύτιμες γνώσεις του για το όλο θέμα. Ο κ. Χίγκινς, είναι υπεύθυνος του προγράμματος της FIFPro Don’t fix it.

Επίσης, εκ των ομιλητών στην ημερίδα θα είναι ο υπεύθυνος της Αστυνομίας για τα θέματα βίας, Μιχάλης Ηροδότου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας του ΠΑ.Σ.Π. θα προβληθεί και οπτικό υλικό που ετοίμασαν η FIFA, η FIFPro και η Interpol, με θέμα τους στημένους αγώνες και την προσπαθεια καταπολέμησής τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ