Ο ΠΑ.Σ.Π. δεν συμφωνεί ούτε υιοθετεί στην ολότητά τους τα άρθρα αυτά

Τις τελευταίες μέρες εκδόθηκαν δύο άρθρα από την αγγλική εφημερίδα The Guardian τα οποία αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΠ, Σπύρου Νεοφυτίδη. Δηλώσεις οι οποίες έγιναν τον Ιούλιο του 2015 σχετικά με ακόμα παλαιότερα γεγονότα και μια έρευνα του 2014, η οποία παρουσιάστηκε το Φεβρουάριο του 2015.

Ο ΠΑΣΠ δεν συμφωνεί ούτε υιοθετεί στην ολότητα τους τα άρθρα αυτά. Ο τρόπος και ο χρόνος που προβλήθηκαν τα γεγονότα προκαλεί πολλά ερωτήματα και είναι άκρως υπερβολικός. Τα άρθρα αυτά δεν αντικατοπτρίζουν ούτε την πραγματικότητα του κυπριακού ποδοσφαίρου, αλλά ούτε και τις ακριβείς τοποθετήσεις του Σπύρου Νεοφυτίδη.

Το πρόβλημα προσυνεννοημένων αγώνων είναι παγκόσμιο και υπάρχει ακόμα και σε προηγμένα πρωταθλήματα. Σε ορισμένες μάλιστα χώρες είναι πολύ πιο διαδεδομένο απ’ ό,τι στην Κύπρο όπου το πρόβλημα αναγνωρίστηκε και γίνονται προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί. Αντίθετα με άλλες χώρες που ουδέν έχουν πράξει μέχρι σήμερα και αυτό θα έπρεπε να αναγνωρίζεται από την αρθρογράφο.

Η ΚΟΠ και ο ΠΑΣΠ τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει άλματα βελτίωσης σε θέματα για την καταπολέμηση των προσυνεννοημένων αγώνων. Ο ΠΑΣΠ έχει, μεταξύ άλλων, προχωρήσει σε εκστρατείες ενημέρωσης των μελών του (Don’t fix it, Say no 2 match fixing) και με ενημερώσεις-σεμινάρια δίνει την δική του μάχη για καταπολέμηση του φαινομένου.

Η  ΚΟΠ επίσης αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της για την καταπολέμηση των προσυνεννοημένων αγώνων με την πρόσφατη απόφαση για επιβολή ποινών σε ομάδες που κατονομάζονται σαν ύποπτες από την ΟΥΕΦΑ. Απόφαση η οποία βρίσκει στήριγμα από τον περασμένο Ιούλιο σε απόφαση του Ανώτατου Παγκόσμιου Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS) στην οποία το CAS αποδέχτηκε σαν νόμιμη την τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ της Αλβανικής ομάδας Σκεντερμπέου, αποκλείοντας την από τα προκριματικά του Champions’ League. Τιμωρία που επιβλήθηκε βασιζόμενη αποκλειστικά και μόνο σε ενδείξεις του συστήματος της ΟΥΕΦΑ,  Betting Fraud Detection System (BFDS), ότι υπήρχε ύποπτη και αδικαιολόγητη στοιχηματική δραστηριότητα σε αγώνες της ομάδας.

Έχοντας υπόψη τη σημαντική πρόοδο που σημείωσε τα τελευταία χρόνια το Κυπριακό ποδόσφαιρο, κάτι που αντανακλά, μεταξύ άλλων και την υγιή συνεργασία ΚΟΠ και ΠΑΣΠ και τις συνεχείς εκατέρωθεν και κοινές προσπάθειες για συνεχή βελτίωση του κυπριακού ποδοσφαίρου, ο ΠΑΣΠ επαναλαμβάνει τη στήριξη του στην ΚΟΠ και στις προσπάθειες της για εξάλειψη του παγκοσμίου καρκινώματος των προσυνεννοημένων αγώνων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ