Ο ΠΑ.Σ.Π. χαιρετίζει την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής

Ο ΠΑ.Σ.Π. χαιρετίζει την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ με απώτερο στόχο την στήριξη των γηγενών ποδοσφαιριστών που προέρχονται από τις ακαδημίες μας.

Εδώ και τέσσερα χρόνια ο ΠΑ.Σ.Π. στις συναντήσεις που καθιέρωσε με την Ομοσπονδία έχει θέσει στο τραπέζι διάφορα αιτήματα και εισηγήσεις που αποσκοπούν στη στήριξη του Κύπριου αθλητή.

Ήδη εδώ και ένα χρόνο στη β΄ κατηγορία, οι ομάδες αγωνίζονται με πέντε Κύπριους, ενώ ο αριθμός των κοινοτικών έχει περιοριστεί (έξι), με αποτέλεσμα να δίδεται ώθηση στους ντόπιους ποδοσφαιριστές, αλλά και επιπλέον ευκαιρίες ανάδειξής τους.

Καλούμε, λοιπόν, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας να δει τις πραγματικές διαστάσεις του θέματος και να υπερψηφίσει την εισήγηση της Εκτελεστικής.

Παραθέτουμε τη χθεσινή ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΠ που καταγράφει όλα όσα προνοεί η εισήγηση της Εκτελεστικής για στήριξη των γηγενών ποδοσφαιριστών: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ στην τελευταία της συνεδρία αποφάσισε να εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας όπως από την ποδοσφαιρική περίοδο 2015-2016, ομάδα που δεν θα έχει στην αρχική της εντεκάδα σε κάθε αγώνα δυο τουλάχιστον γηγενείς ποδοσφαιριστές (προερχόμενους δηλαδή από Ακαδημίες Κυπριακής ομάδας), τότε θα καταθέτει σε ειδικό ταμείο το ποσό των 3000 ευρώ.

Σε περίπτωση που οι ομάδες στην αρχική τους εντεκάδα έχουν ένα γηγενή ποδοσφαιριστή, θα καταθέτουν στο ειδικό ταμείο το ποσό των 1500 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη και την στήριξη των Ακαδημιών των Σωματείων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ προχωρεί σε αυτή την εισήγηση με στόχο την περαιτέρω στήριξη των ποδοσφαιριστών που προέρχονται από τις Ακαδημίες των ομάδων μας.

Η απόφαση αυτή έρχεται ως συνέχεια προηγούμενης απόφασης η οποία ισχύει από φέτος για αύξηση από 9 σε 10 του αριθμού των γηγενών ποδοσφαιριστών άνω των 21 ετών που υποχρεούται να έχει μια ομάδα στο ρόστερ της».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ