Ο Νεοφυτίδης τίμησε τον Τιμούρ ο οποίος είπε: «Το πήρε και στο γήπεδο και στα χαρτιά ο ΑΠΟΕΛ, αλλά..

Η βράβευση του Τιμούρ Κετσπάγια από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών στη συνέντευξη Τύπου για το ΠΑ.Σ.Π. – ΟΠΑΠ Beach Soccer αποτέλεσε μια ξεχωριστή στιγμή. Όχι μόνο γιατί είναι ένα σημαντικό γεγονός για τον Σύνδεσμο και τον Πρόεδρό του Σπύρο Νεοφυτίδη, αλλά και γιατί ο Κετσπάγια, φρόντισε να μας προβληματίσει όλους για την κατάσταση στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

«Το πήρε και στο γήπεδο και στα χαρτιά…» είπε για τον ΑΠΟΕΛ, αλλά φρόντισε να τονίσει την δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται Ομόνοια και Ανόρθωση. Έκανε επίσης κριτικής σε ποδοσφαιριστές και προπονητές που θα έπρεπε βάσει τις ιδιότητάς τους να είναι πρωταγωνιστές, ενώ από τα… καλόπιστα πυρά του δεν ξέφυγαν ούτε οι δημοσιογράφοι.

Ας πάρουμε τα πράματα από την αρχή. Ο Σπύρος Νεοφυτίδης αιτιολογώντας την απόφαση του Συνδέσμου για βράβευση του Τιμούρ Κετσπάγια, ανέφερε: «Είναι μόλις το δεύτερο επίτιμο μέλος του ΠΑ.Σ.Π. Το πρώτο είναι ο Αντώνης Νικοπολίδης. Είναι μεγάλη τιμή για μας και ήταν υποχρέωση νομίζω να βραβεύουμε τον Τιμούρ Κετσπάγια, για όσα πρόσφερε στο κυπριακό ποδόσφαιρο αλλά και για το χαρακτήρα. Μακάρι να είχαμε άλλους 10 σαν αυτόν. Ειλικρινά δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα στο ποδόσφαιρο».

«Καιρός για δράση…»
Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Τιμούρ Κετσπάγια:  «Είμαι διπλά ευχαριστημένος γιατί αυτή η βράβευση γίνεται από τους ποδοσφαιριστές. Τους ανθρώπους που έχουν περάσει πάρα πολλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δυστυχώς στο κυπριακό ποδόσφαιρο δεν δίνεται τόσο μεγάλη σημασία στους ποδοσφαιριστές, διότι η γνώμη τους δεν μετράει πολύ. Αλλά πιστεύω σ΄ αυτό έχουν μερίδιο ευθύνης και όλοι αυτοί που έχουν προσφέρει. Μιλάω και για τους ποδοσφαιριστές και για τους προπονητές, γιατί δώσαμε το δικαίωμα σ΄ αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο, δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο, να κυβερνούν και τις ομάδες αλλά και το κυπριακό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι χρειάζεται πολύ περισσότερη προσπάθεια απ΄ όλους αυτούς τους ανθρώπους, τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές, αυτοί που ξέρουν το ποδόσφαιρο στην Κύπρο να αναλάβουν δράση πριν να είναι πολύ αργά. Θα έλεγα ότι έχουν αλλάξει πάρα πολύ προς το χειρότερο το κυπριακό ποδόσφαιρο και νομίζω ότι ήρθε η στιγμή όλοι αυτοί που πραγματικά αγαπούν το ποδόσφαιρο, αυτοί που έχουν παίξει κι αυτοί που νοιάζονται, να κάνουν πολύ περισσότερα. Γιατί βλέποντας τα πράγματα όπως πηγαίνουν θα είναι πολύ δυσκολότερο να επιβιώσει το κυπριακό ποδόσφαιρο”.

«Οι δημοσιογράφοι δεν λένε αυτά που πρέπει…»
Πρώτα απ΄ όλους αυτή τη δουλειά πρέπει να την κάνουν αυτοί που είναι γύρω από το ποδόσφαιρο. Εννοώ τους δημοσιογράφους, αλλά δυστυχώς κι αυτοί δεν λένε αυτά που πρέπει να πούνε. Αυτό εκμεταλλεύονται οι παράγοντες και κάνουν αυτά που θέλουν. Γι΄ αυτό μεγάλες ομάδες στο κυπριακό ποδόσφαιρο είναι κοντά σε διάλυση. Γι΄ αυτό το λόγο, λέω για ακόμη μια φορά, αν αγαπούμε το ποδόσφαιρο και θέλουμε να προχωρήσει μπροστά, πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να βελτιώσουμε τα πράγματα. Κι αν κάποιοι μπορούν να βελτιώσουν τα πράγματα στο κυπριακό ποδόσφαιρο, αυτοί είναι όσοι έχουν παίξει ποδόσφαιρο, όχι αυτοί που έχουν δει το ποδόσφαιρο από την τηλεόραση”.

«Να υπάρχει αστυνόμευση στο beach soccer»
“Ακόμα μια φορά ευχαριστώ πολύ και εύχομαι καλή συνέχεια στο Beach Soccer. Ανυπομονούμε πότε θα μπούμε στο γήπεδο να παίξουμε ποδόσφαιρο. Αλλά ελπίζω να υπάρχει αστυνόμευση για να μην γίνει κανένα παρατράγουδο”.

«Και στα χαρτιά και στο γήπεδο»
(αναφερόμενος στο διακοπέν ντέρμπι τίτλου, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου) «Έτσι όπως το είδα, το πήραν και στα χαρτιά το πήραν και στο γήπεδo. Δυστυχώς έγιναν και πάλι πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν. Φαίνεται ότι κάποιοι άνθρωποι δεν βάζουν μυαλό. Εκεί που πήγε τόσος πολύς κόσμος να δει ένα παιχνίδι, να απολαύσει το ποδόσφαιρο και να βγει ο νικητής από το γήπεδο, δυστυχώς δεν έγινε κατορθωτό. Μέχρι που παίξανε το άλλο παιχνίδι χωρίς κόσμο, με άδειες κερκίδες. Σε τέτοια παιχνίδια μαζεύεις όσο πιο πολύ κόσμο γίνεται στο γήπεδο, όχι μπροστά από άδειες κερκίδες. Αλλά δυστυχώς για μας αυτό το πράγμα είναι πολύ απομακρυσμένο γεγονός. Από ?κει και πέρα μπορεί να πει κάποιος ότι μόνος κερδισμένος αυτή τη χρονιά ήταν ο ΑΠΟΕΛ γιατί πήρε και το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Οι άλλοι δεν πιστεύω ότι κέρδισαν τίποτα από το φετινό πρωτάθλημα.

Όταν βλέπεις ότι η Ομόνοια και η Ανόρθωση, τόσο μεγάλα ονόματα του κυπριακού ποδοσφαίρου έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο, δεν πιστεύω ότι αυτό είναι μεγάλη επιτυχία όπως παρουσίαζαν κάποιοι ανθρώποι, οι οποίοι έλεγαν ότι το φετινό πρωτάθλημα ήταν κάτι το απίστευτο. Μιλάμε για ομάδες με οικονομικά προβλήματα που διαλύθηκαν πριν να τελειώσει το πρωτάθλημα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ