Ο Νεοφυτίδης τα είπε με Ρουμπιάλες για τη Σανταντέρ: Με τις ευλογίες της Ομοσπονδίας η αποχή!

Την περασμένη εβδομάδα σας ενημερώσαμε για την απεργία των ποδοσφαιριστών της Σανταντέρ, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τη Σοσιεδάδ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Σήμερα (04/02) σας ενημερώνουμε για τη συνέχεια του όλου θέματος.

Συγκεκριμένα, μετά από τη γνωστοποίηση της είδησης, ο πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. Σπύρος Νεοφυτίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του της Ισπανίας, Λουίς Ρουμπιάλες.

Ο τελευταίος ενημέρωσε ότι αυτή η εξέλιξη δεν εξέπληξε τόσο και ότι η απεργία έγινε μετά από μια σειρά γεγονότων:

– Οι παίκτες της Σανταντέρ επικοινώνησαν την προηγούμενη εβδομάδα με τον Σύνδεσμό τους και ενημέρωσαν πως ήταν απλήρωτοι για τέσσερις μήνες κι έτσι οργανώθηκαν για τις περαιτέρω ενέργειές τους.
– Οι παίκτες τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου στην οποία γνωστοποίησαν πως αν δεν πληρώνονταν δεν θα αγωνίζονταν στον προημιτελικό ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
– Ο Σύνδεσμος της Ισπανίας, ενημέρωσε την Ομοσπονδία και της ζήτησε να μην προβεί σε κυρώσεις κατά τον ποδοσφαιριστών σε περίπτωση που δεν αγωνίζονταν, αφού οι τελευταίοι διεκδικούσαν τα δικαιώματά τους. Η Ομοσπονδία έδωσε τις… ευλογίες της στους παίκτες.
– Έτσι, λοιπόν, οι παίκτες της Σανταντέρ προέβησαν σ΄ αυτή την κίνηση διαμαρτυρίας.

Λάβετε υπόψιν και τα ακόλουθα:
– Μετά από αυτή την κίνηση η διοίκηση και ο πρόεδρος της Σανταντέρ δεσμεύτηκαν να πληρώσουν ένα μισθό.
– Σύμφωνα με κανονισμούς της ισπανικής Ομοσπονδίας, αν μια ομάδα δεν έχει καλύψει πλήρως τις υποχρεώσεις της, δεν αδειοδοτείται για να αρχίσει τη νέα σεζόν.
– Οι οπαδοί της Σανταντέρ παρόλο που πήγαν άδικα στον προημιτελικό τους αποθέωσαν. Συναισθάνονται πλήρως σε τι κατάσταση είναι οι ποδοσφαιριστές.
– Η κλήρωση στα ημιτελικά του Κυπέλλου ήταν προκαθορισμένη. Οι παίκτες της Σανταντέρ επρόκειτο να αγωνιστούν στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα. Τα μεγάλα έσοδα ήταν εγγυημένα. Όμως παρόλο που υπήρχε οικονομικό κόστος δεν δίστασαν να τηρήσουν τη δέσμευσή τους.

Απ΄ όλα αυτά κρατούμε τη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας και των οπαδών της Σανταντέρ προς τους παίκτες. Τα εργατικά δικαιώματα σε άλλες χώρες διεκδικούνται δυναμικά και αυτό γίνεται σεβαστό απ΄ όλους. Ας προβληματιστούμε όλοι στην Κύπρο, λοιπόν, και πρώτα απ΄ όλα η ΚΟΠ που αντιμετωπίζει τον ΠΑ.Σ.Π., τον σύνδεσμο των πραγματικών πρωταγωνιστών του αθλήματος, ως κακό αγκάθι…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ