Ο Νεοφυτίδης ως διοικητικό στέλεχος της FIFPrο στηρίζει την απεργία των Δανών!

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, Σπύρος Νεοφυτίδης, υπό την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. του ευρωπαϊκού τμήματος της FIFPro, εκφράζει τη συμπαράστασή του προς την ένωση ποδοσφαιριστών Δανίας.

Το αδελφό συνδικαλιστικό σώμα της σκανδιναβικής χώρας, αποφάσισε χθες (10/08) να απεργήσουν οι Δανοί επαγγελματίες παίκτες, ακόμα κι αυτοί που αγωνίζονται στην Ευρώπη, κατά τις ημερομηνίες 19, 20 και 21 Αυγούστου.

Η Spillerforeningen πήρε αυτή την απόφαση, καθώς τον Μάρτιο του 2014  η Ομοσπονδία της Δανίας (Divionsforeningen) τερμάτισε μονομερώς τη συλλογική σύμβαση που είχε συμφωνηθεί και κάλυπτε βασικά δικαιώματα των ποδοσφαιριστών. Κι επειδή οι διαμάχες δεν οδηγούσαν πουθενά, ο σύνδεσμος ποδοσφαιριστών της χώρας κατέληξε σ΄ αυτό το δραστικό μέτρο.

Μάλιστα, η Spillerforeningen που δηλώνει ότι το 95% των μελών της την υποστηρίζουν, ζήτησε χθες (10/08) με επιστολή της προς τη FIFPro, να τη στηρίξει και να συνδράμει στις επαφές με την UEFA. Ο Σπύρος Νεοφυτίδης που έτυχε άμεσης ενημέρωσης, εκδήλωσε από την πρώτη στιγμή τη θέση ότι επικροτεί την απόφαση των Δανών και ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να δικαιωθούν.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, δήλωσε στο γραφείο Τύπου του ΠΑ.Σ.Π.: «Πέραν από τη στήριξή μου προς τους Δανούς, θέλω να εκφράσω και το θαυμασμό μου για τα δυναμικά τους μέτρα. Δεν διστάζουν να στερηθούν μεγάλων ευκαιριών στην καριέρα τους, όπως είναι η συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA, για να πετύχουν τους συνδικαλιστικούς τους στόχους. Αυτό τους τιμά ιδιαίτερα. Έχουν επαγγελματική κουλτούρα και το αποδεικνύουν. Κι ασφαλώς, ευχή μου είναι να παραδειγματιστούμε κι εμείς».

Ο κ. Νεοφυτίδης, πρόσθεσε: «Ίσως η απεργία να ανατραπεί εφόσον ικανοποιηθούν τα αιτήματα των Δανων συναδέλφων. Ωστόσο, βλέποντας την επιστολή τους και συνομιλώντας με κάποια σημαντικά άτομα, έχω αντιληφθεί ότι δεν πρόκειται για κίνηση εντυπώσεων, αλλά για σοβαρή πρόθεση».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ