Ο Fabricio Coloccini επέστρεψε στο σχολείο στην ηλικία των 37 ετών! Έχει ήδη περάσει τρία από τα οκτώ μαθήματα που απαιτούνται για να αποφοιτήσει από το Λύκειο ενώ σε κάθε εξέταση με το που μπαίνει μέσα στην αίθουσα μένουν αποσβολωμένοι οι μαθητές.

Ο αργεντινός κεντρικός αμυντικός έχει επιστρέψει από το 2016 στη χώρα του για λογαριασμό της San Lorenzo. Προηγουμένως πέρασε 8 χρόνια στην Newcastle United ενώ αγωνίστηκε επίσης σε AC Milan, Atletico Madrid και Deportivo La Coruna. Όταν έφυγε το 1999 από την Boca Juniors για να έρθει στην Ευρώπη είχε σταματήσει το σχολείο.

Σε συνέντευξη του στο πρόγραμμα «Mind The Gap» της FIFPro, μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Έχω δύο παιδιά, 15 και 12 ετών. Αισθανόμουν ότι δεν μπορούσα να τα ενθαρρύνω να διαβάζουν και να σπουδάσουν εάν εγώ ο ίδιος δεν τελείωσα καν το Λύκειο.»

«Λυπάμαι πολύ για την περίοδο που έχασα. Έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο ως ποδοσφαιριστές αλλά δυστυχώς η εκπαίδευση δεν είναι μέρος της νοοτροπίας μας.»

«Εκπλήσσονται που με βλέπουν στις εξετάσεις οι μαθητές, νομίζουν ότι δεν χρειάζομαι πλέον το απολυτήριο. Αλλά τους λέω την ιστορία μου και τους ενθαρρύνω να ολοκληρώσουν το σχολείο και τις σπουδές τους. Όταν ήμουν στην ηλικία τους δεν συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό ήταν.»

«Οι ποδοσφαιριστές πιστεύουν ότι θα κερδίσουν πολλά χρήματα και δεν χρειάζεται να μορφωθούν. Αλλά όταν σταματήσουν, υπάρχει ακόμη μια ολόκληρη ζωή μπροστά τους.»