Ο Chiellini συμβουλεύει τους αθλητές για τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο! (video)

Τη σπουδαιότητα του προγραμματισμού για τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο, τονίζει ο αρχηγός της Γιουβέντους και της Εθνικής Ιταλίας, Giorgio Chiellini, σε συνέντευξή του στη FIFPro, με αφορμή το πρόγραμμα “Mind The Gap”. Η παγκόσμια ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών «τρέχει» το συγκεκριμένο πρόγραμμα μαζί με άλλους δεκατέσσερις συνεργάτες σε όλο τον κόσμο, ανάμεσα τους και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.).

Στόχος του “Mind The Gap” είναι να υποστηρίξει τους ποδοσφαιριστές και άλλους αθλητές στο να προγραμματίσουν τη ζωή τους μετά την αθλητική τους σταδιοδρομία. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πολλοί ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και ψυχικά προβλήματα στο επόμενο στάδιο της ζωής μετά την αθλητική σταδιοδρομία, έτσι ο Giorgio Chiellini τονίζει ότι είναι σημαντικό για τους ποδοσφαιριστές να αρχίσουν να προετοιμάζονται έγκαιρα για τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο.

«Ως ποδοσφαιριστής, στα 20 σου χρόνια νιώθεις άτρωτος και ικανός να πετύχεις τα πάντα. Όμως στα 35 σου η καριέρα σου έχει λίγο-πολύ τελειώσει. Όμως, ακόμη έχεις ολόκληρη τη ζωή σου μπροστά σου και το να παίζεις μόνο ποδόσφαιρο δεν είναι πλέον αρκετό. Ελάχιστοι είναι σε θέση να εργοδοτηθούν στο ποδόσφαιρο από κάποιο άλλο πόστο. Υπάρχει και το ρίσκο της κατάθλιψης και υπάρχουν πολλοί πρώην ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, επειδή δεν διεύρυναν το μυαλό τους με το να σπουδάσουν».

Ο 34χρονος σήμερα αμυντικός, που μετράει 99 συμμετοχές με την Εθνική Ιταλίας, πάνω από 500 αγώνες με τη Γιουβέντους και πολλές διακρίσεις σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, είναι περήφανος κάτοχος πτυχίου οικονομικών και μάστερ στην διοίκηση επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Τορίνο. «Σπουδάζοντας, κατάφερα και ξέφευγα σε μεγάλο βαθμό από την πίεση του ποδοσφαίρου και διατήρησα το μυαλό μου κοφτερό. Αν δεν σκέφτεσαι γρήγορα στα παιχνίδια, τότε δεν θα παίρνεις γρήγορες αποφάσεις, κάτι που απαιτείται για να φτάσεις στην κορυφή του ποδοσφαίρου».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ