Νούχου: «Είδα 2-3 φορές τον τερματοφύλακα και σκέφτηκα να δοκι

Η ταπεινότητά του μπορεί να τον κάνει να λέει ότι το τέρμα του κόντρα στην Νέα Σαλαμίνα ήταν τυχερό, ωστόσο βάσει της περιγραφής του, ήθελε να το πετύχει και δεν θα πρέπει να το αποδίδει στον παράγοντα τύχη.

Ο λόγος για τον νικητή του PASP Top Goal Holland&Barrett της 8ης αγωνιστικής, Ράζακ Νούχου.

Ο άσος της Ανόρθωσης βραβεύτηκε στο υποκατάστημα της Holland&Barrett Λάρνακας στην Ερμού, πήρε το έπαθλό του και μια δωροεπιταγή από τη γνωστή αλυσίδα καταστημάτων ειδών υγιεινής διατροφής και μίλησε στο γραφείο Τύπου του ΠΑ.Σ.Π. για το επίτευγμά του.

«Ευχαριστώ το Θεό και όσους με ψήφισαν»
Ο Νούχου πήρε 572 ψήφους στο διαγωνισμό, τους περισσότερους από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή φέτος. Πώς το σχολιάζει;  «Δεν το γνώριζα αυτό. Μου προκαλεί έκπληξη, δεν παρακολουθούσα τον διαγωνισμό» απάντησε αρχικά με αφοπλιστική ειλικρίνεια και πρόσθεσε: «Ευχαριστώ το Θεό για αυτό που πέτυχα, τους φίλους που με ψήφισαν, αλλά και τους φιλάθλους και εκτιμώ πάρα πολύ το γεγονός ότι μου έδωσαν τη ψήφο τους».

«Να μάθουμε το μάθημά μας»
Όταν ρωτήθηκε για τα όσα είχε δηλώσει πρόσφατα για τον Εθνικό (shooandgoal) και το αμυντικογενές παιχνίδι, που του προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις, χαμογέλασε αμήχανα και είπε πως «Δεν θέλω να το σχολιάσω».

Επιμείναμε, επισημαίνοντας ότι ο λόγος που ρωτάμε είναι ότι ομάδες μικρότερου βεληνεκούς θα αντιμετωπίζουν ακριβώς με αυτό τον τρόπο την Ανόρθωση. Αναφέραμε , μάλιστα, ότι και η Δόξα ενδέχεται σε κάποιες στιγμές να παίξει πιο κλειστά. Ιδού και η αντίδρασή του: «Αυτό ίσως είναι ένα μάθημα για μας. Η Δόξα θα παίξει με τον ίδιο τρόπο. Πρέπει να μάθουμε το μάθημα μας».

«Κοίταξα τον τερματοφύλακα 2-3 φορές»
Αναφερθήκαμε στο γκολ που του χάρισε τη διάκριση στο διαγωνισμό και του υποβάλαμε ερώτημα κατά πόσον ήθελε να σκοράρει ή να βγάλει διαγώνια μπαλιά: «Νομίζω, ότι αν ρωτήσεις οποιονδήποτε στο δρόμο, θα πει μάλλον ότι ήθελα να κάνω σέντρα. Πιστεύω ότι ήταν τυχερό γκολ. Αν δείτε το video ξανά και ξανά, θα δείτε ότι κοίταξα τον τερματοφύλακα 2-3 φορές ότι ήταν εκτός θέσης, στην αρχή δεν είχα αυτοπεποίθηση, αλλά αποφάσισα να το κάνω και κατάφερα να σκοράρω ένα τυχερό γκολ».

«Θέλω να είμαι ρεαλιστής…»
Όταν τον καλέσαμε να μιλήσει για τους φετινούς στόχους της Ανόρθωσης, έδειξε να… πατάει γερά στο έδαφος: «Θέλω να είμαι ρεαλιστής. Μπορούμε να πούμε ότι θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Αλλά ρεαλιστικά αυτό που πρέπει να δούμε είναι αυτό που πετύχαμε στην περσινή χρονιά, που δεν ήταν καλή. Το ζητούμενο είναι να είμαστε καλύτεροι από πέρσι. Αν αυτό σημαίνει ότι θα πάρουμε εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, σίγουρα δεν θα πούμε όχι».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ