Νίκος Μελίσσας: «Αφιερωμένο σε όσους περνάνε δυσκολίες»

Ο Νίκος Μελίσσας παρέλαβε τις προηγούμενες μέρες το βραβείο MVP by UNICARS & Volkswagen, ενός θεσμού που εισήγαγε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών από το 2018-19. Η ανάδειξη του 30χρονου τερματοφύλακα της Νέας Σαλαμίνας, από το Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης, ως του κορυφαίου της 8ης αγωνιστικής είναι πολύ σημαντική αφού πολύ λίγοι τερματοφύλακες μέχρι τώρα κατάφεραν να φτάσουν σε αυτό το επίτευγμα.

Είναι ενδεικτικό ότι για τη φετινή χρονιά γίνεται ο πρώτος πορτιέρο που κατορθώνει κάτι τέτοιο. Η επιτυχία του σημειώθηκε απέναντι στον ΑΠΟΕΛ και αυτό τον κάνει τον μοναδικό τερματοφύλακα που αναδείχθηκε MVP σε μια αγωνιστική που δέχθηκε την ήττα! Με αφορμή τη βράβευσή του, ο Μελίσσας μίλησε στην ιστοσελίδα του ΠΑ.Σ.Π., για την πολύ καλή.. εκκίνηση που έκανε στο πρωτάθλημα, τα συναισθήματά του, ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον Τάσο Κίσσα.

Είσαι ο πρώτος τερματοφύλακας στη φετινή σεζόν που παραλαμβάνει το συγκεκριμένο βραβείο. Πώς νιώθεις γι’ αυτό;
Τα συναισθήματα μου είναι ανάμεικτα γιατί σε μία ήττα τα βραβεία δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο για εμένα. Παρ’ όλα αυτά είναι μία μικρή αναγνώριση όσον αφορά τη δουλειά μου. Και αυτό που θα προσπαθήσω είναι να συνεχίσω να βοηθάω, με το καλό όταν επιστρέψω, την ομάδα μου να πετύχει μεγαλύτερους στόχους.

Μιας και το έφερε η κουβέντα πότε υπολογίζεις να επιστρέψεις στα γήπεδα;
Αν όλα πάνε καλά μετά τις γιορτές θα είμαι πίσω στα γήπεδα.

Φέτος έκανες ένα αρκετά καλό ξεκίνημα. Είναι μία από τις καλύτερες σεζόν σου από άποψη εμφανίσεων;
Δεν μπαίνω στη διαδικασία να συγκρίνω τις εμφανίσεις μου γενικά. Προσπαθώ κάθε μέρα, σε κάθε αγώνα να βάζω κάτι περισσότερο στο παιχνίδι μου. Μου αρέσει πάρα πολύ να βελτιώνομαι καθημερινά και μαζί με τους προπονητές μου να δουλεύω σκληρά. Ελπίζω στο μέλλον να κάνω καλύτερες εμφανίσεις γιατί αυτός είναι ο στόχος μου.

Εν τη απουσία σου, είδαμε τον Τάσο Κίσσα να… παίρνει τα γάντια σου και να κάνει κι αυτός πολύ καλές εμφανίσεις και να κερδίζει βαθμούς η Νέα Σαλαμίνα…
Ο Τάσος είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, ένα καταπληκτικό παιδί, ενάμιση χρόνο που είμαι εδώ έχουμε τέλεια συνεργασία. Ο Τάσος δεν έχει χάσει ούτε μια προπόνηση από την αρχή της σεζόν μέχρι τώρα, κι αυτό τον τιμάει πάρα πολύ. Είναι ο πιο επαγγελματίας της ομάδας. Βοηθάει καθημερινά τόσο μέσα στα αποδυτήρια όσο και στο γήπεδο γιατί είναι πολύ καλός τερματοφύλακας. Εμένα δεν μου κάνει εντύπωση που μπαίνει μέσα και παίζει καλά γιατί καθημερινά δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Ήμουνα σίγουρος για την ετοιμότητά του Tάσου και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό.

Που θα ήθελες να αφιερώσεις το βραβείο αυτό;
Αυτό το βραβείο το αφιερώνω στους ανθρώπους που καθημερινά δίνουν έναν αγώνα να επιβιώσουν, στις μητέρες που έχουν να μεγαλώνουν παιδιά, στους άντρες που πρέπει κάθε μέρα να σηκωθούν το πρωί για να πάνε στη δουλειά να εργαστούν για να έχουν να προσφέρουν αγαθά στην οικογένειά τους και σε όλο τον κόσμο που περνάει κάποιες δυσκολίες.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη νέα χρονιά. Ποιες είναι οι ευχές σου;
Θα ήθελα να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους, να έχουν όλοι υγεία και σωματική και ψυχική. Εύχομαι επίσης σε όλη την οικογένεια της Νέας Σαλαμίνας το νέο έτος να μας βρει ακόμη πιο δυνατούς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ